A Vészhelyzet sztárja az Unkle új klipjében

Vágólapra másolva!
Shadow távozása utána az Unkle csapat rockosabb irányba fordult, és az irányt tartja is a legújabb, War Stories című lemezen. A stúdiómunkálatok során olyan nevek tűntek fel, mint a Queens Of The Stone Age-főnök Josh Homme, vagy a Cult énekese, Ian Astbury.
Vágólapra másolva!

James Lavelle projektje, az Unkle, dj Shadow távozása után cserélte rockra az absztrakt, elszállós hiphopot. A 2003-as Never, Never, Land már igazi trip-rock albumnak számított. Az új duplaalbumon Lavelle fő segítőtársa az énekesként is szereplő Richard File, de visszatérnek az előző lemezen már megszokott közreműködők is.

A Queens Of The Stone Age énekese, Joshua Homme mellett a Massive Attack-vezér 3D is (újra) besegített egy szám erejéig. A lemez zenei anyagának összeállítása egy kaliforniai ranch-stúdióban zajlott.

A zenekar, úgy tűnik, végképp maga mögött hagyta a Shadow által diktált szürrealitást, és inkább támaszkodik az albumon közreműködő énekesek sivatag-rockjára. A kritikusok legalábbis patetikusnak és fájdalmasnak tartják az új Unkle-lemezt.

A Burn My Shadow című számnak már elkészült a klipje is, amelyben a Ian Astbury éneke alatt Goran Visnjic, a Vészhelyzet című sorozat itthon méltán népszerű nevű Kovac dokija alakítja főszerepet.

A zenekar honlapján fellelhető turnédátumokból kiderül, hogy Magyarország kimarad a szórásból, de december 14-én Lavelle főnök úr ad egy dj-szettet Berlinben, szilveszterkor pedig Bukarestben játszik. Teljes felállású koncertek csak Ausztráliában és Londonban lesznek.

Burn My Shadow

party.[origo].hu