Misztika a Soroksári úton

Vágólapra másolva!
A Studio 4 Psylvestrance fedőnevű évzáró rendezvénye Boris Blenn-nel csalogat a Soroksári útra: agresszív, zsúfolt hangzásvilág, és nem utolsósorban élő gitárshow várható tőle. A bulin várhatóan minden valamirevaló hazai psy-dj ott lesz.
Vágólapra másolva!

Boris Blenn a Spirit Zone kiadó egyik legjelentősebb előadói közé tartozott, és mai is az egyik legfontosabb figura a goaszcénában. Electric Universe néven a mai napig összesen nyolc lemezt készített - a hetedik, a Cosmic Experience a Spirit Zone egyik utolsó kiadánya volt.

Jelent meg albuma Paradise Connection és Jupiter 8000 néven is, ám kreativitását a Galaxy formációban élhette ki igazán, bebiznyítotva, hogy akár a downbeatben is otthonosan mozog.

A Cosmic Experience-t ma is érdemes meghallgatni, a Blenn ismertetőjegyeivé vált jellegzetességek szinte mindegyikét magában hordozza. Az első szám mindjárt egy igazi csemege, Ana Silvera mandalavokálja meghatározza a lemez misztikus alaphangvételét.

A Journey Into The Subconscious viharos hangzását a még mozgalmasabb Acidance követi, a Gaijinrockerrel ismét a keleties hangzáds kerül előtérbe. A See The Light című számot Blenn egyik legjobb barátjával, a goa-freak Olli Wisdommal (Space Tribe) készítette.

A You Decide-ban inkább a trance-esebb, míg a Nova 3-ban a technósabb goa dominál, a korongot pedig még inkább színesíti a Morning Star, amely - a címéből is kitalálható -amolyan progresszíve reggeli trance.

A Meteor 2004 valójában Blenn egyik legnagyobb sikerének, az 1999-es Meteornak az újraértelmezése, melyet először a Blue Planet című albumán hallhattunk. A lemezt szokása szerint egy ambient számmal zárja, ami nemcsak egy goa-utazás után kitűnő levezető, hanem önmagában is remekül megáll.

Boris a Spirit Zone kapuzárása után saját kiadót alapított, ahol ki is adta Silence In Action című lemezét. Ezen a tőle megszokott stílus már alig-alig érhető tetten, őt is magába szívta az újhullám, amely sokkal agresszívabb, zsúfoltabb hangzásvilággal operál.

A Psylvestrance partyn a német vendégmunkás mellett szinte a teljes hazai psy-élvonal képviselteti magát. Lillith, Oleg, Danger, Transabi, Hruscsov, Dolphin, Venom Sense, Insector, Chemical Spoon, Trippyhippies, Irgum Burgum, Haunted-Acid-Monsters, Neighbour Bbehaviour, Jirzij, Paya, Obi - így fest a lineup. A Psybaba Records művészei itt mutatják be a kiadó Baba Power című válogatását.

party.origo.hu

Electric Universe - live