Fel a kezekkel, itt vannak a maffiózók

Vágólapra másolva!
Az Irie Maffia nagy sikerű élő fellépései és tavalyi bemutatkozó EP-je már komoly várakozást keltett - most megjelent bemutatkozó albuma, a szerzői kiadású Fel a kezekkel! pedig jórészt igazolja is azt. Bővelkedik a zenei ötletekben, a vokalisták alkalmazása terén pedig valóságos iskolajáték. Nyerd meg!
Vágólapra másolva!

Az Irie Maffia jó három éve alakult, alapvetően több soundsystem/dj kollektíva bázisán: a tagok egy része a Gimmeshot Crew-ból (Busa, Sena, Future), mások pedig a Love Alliance kollektívából (Dermot, Jumurjack) tűnhettek ismerősnek a szorgalmas partyjárók számára.

A feladat a korábbiakhoz képest némileg módosult: élő, hangszeres, igencsak virgonc és kellemesen eklektikus (váltakozva funk/rock/soul/reggae/ska/hip hop) muzsikát állítottak színpadra sok-sok (minimum három - néha több) vokalistával és kitűnő szólistákkal. Kiemelten kell még említenünk a virtuóz dzsessztrombitást, Barabás Lőrincet.

A bemutatkozó album tökéletesen prezentálja, mit lehet kihozni jól összeszokott zenészek, dj-k, mc-k, vokalisták és énekesek kollaborációjából: jól eltalált témák, kellő érzékkel egymásra eresztett zenei hatások, masszív ritmusok és diszkrét hangszerszólók - rendre a megfelelő helyen.

Külön érdemes szólni az egymást jól kiegészítő, ellenpontozó "hangemberekről": Sena, az egyik legjobb torkú honi soulénekesnő, a Brainsben is alakító, perfekt jamaicaiul tósztoló Columbo és a kis magyar szocio-miniatűröket élvezettel formáló Busa valódi frontemberként viszik a csapatot a hátukon.

Fel a kezekkel - lemezbemutató december elsején az A38-on