Mátrix és Mortal Combat

Vágólapra másolva!
Elérkezett az újabb tánczenei lecke: a Chi Recordings hatodik Faculty partyján a brit undergroundból tizenegy éve indult egyszemélyes Elite Force mellet a szintén az "egyke" Kevin projekt, a Fine Cut Bodies is elfogalja a dj-pultot. A további leckeadók: Naga, Popbitch, Amb és Grasshop lesz szombaton az A38-on.
Vágólapra másolva!

Az Elite Force tizenegy éve küldi koszos, acides hangzásvilággal kevert breakbeatjeit. Zenéit sorra használják föl hollywoodi produkciókban, melyek közül talán a legismertebbek a Mátrix, a Charlie angyalai, illetve a Mortal Combat.

2001-ben Meat Katie leszerződtette Whole9Yards nevű kiadójához, melynek 18-as számú kiadványán jött ki Shack Gasoline Alley című slágere. Laurent Garniertől Anthony Pappáig, Boy George-tól az Orbitalig mindenki pörgette a lemezt, és az meg sem állt a Dj Mag toplistájának első helyéig.

Elite Force számtalanszor volt már a másik Chi-érdekeltségű bulisorozat, az Ablak-A-Dubra vendége, és most itt az újabb esély, hogy Shackleton mester aktuális breakbeat-, house- és tribalkedvenceire pörögjünk.

Kevin Fine Cut Bodies-ként játszott zenei világát sokan megpróbálták kategorizálni, de amikor azt írták róla, hogy minimáltechno, akkor hirtelen hallhattunk tőle dubot, amikor azt mondták, ő house-dj, akkor pedig breakbeatbe csapott.

Ízlését legfőképpen nem stílusok, hanem zenei hozzáállás határozza meg: a kísérletező. Csinált már remixet a Quimbynek, a Chin kívül jelent már meg lemeze a svájci Ritmic Recordsnál, a holland Moving Targetnél.

Első bakelitmegjelenése (Deep Lack of Balance) a Muzik magazin breakbeat listájának hatodik helyén indított, azóta számait olyan nevek pörgették, mint az Orbital, a Plump Dj's, Chris Carter, a Breakneck, vagy Adam Freeland. A Chi saját klubestjén kívül a magyarországi Cinetrip rendezvények és fesztiválok állandó vendége.

Az est másik hazai sztárfelléője, Naga szettjeit mindig is favorizálta a magyar partyközönség. Az elmúlt pár évben dolgozott a fuvolista-zeneszerző Szemző Tiborral, közös albumot jelentetett meg Ambbal, aki ugyancsak fellép a Faculty 6-on szombaton.

Ebben az évben sok elmebeteg partyn pöröghettünk Popbitch zenéire, akiről azt tartják, igazi későn érő típus, aki a családi tradíció ellenére (édesapja diszkózott) hosszú kerülőutakon jutott el a potmétertekeréshez. Electroclash, electrohouse, klasszikus és neodiszkó, acid és house azok a műfajok, melyekben csukott szemmel is otthonosan mozog.

party.origo.hu

Elite Force Lengyelországban