Megasztáros a mélyben

Vágólapra másolva!
Bocskor Bíborka és a Magashegyi Underground végigbombázza koncertekkel Budapest aluljáróit. Szombaton a Nyugati téren, a Ferenciek terén és végül az Örs Vezér téren adnak egy-egy koncertet.
Vágólapra másolva!

"Már régi az ötlet, hogy mindenképp csinálni kéne egy ilyen sorozatot. Sajnos itthon nem annyira elterjedt az utcazenélés, hiszen szinte csak hittérítőkbe, meg esteleg indiánzenészekbe futhatunk bele." - mondta el Fodor Máriusz a zenekar vezetője.

"Az első ötletünk az volt, hogy teljesen akusztikus koncerteket csinálunk, ez csak annyiban változott, hogy Bíborka hangja kap majd erősítést"- tette hozzá Máriusz.

A csapat tagja metróval utaznak majd az egyik helyszínről a másikra, bár a felszerelést kocsikkal viszik. Az esemény szombaton délután egykor kezdőik a Nyugati téri aluljáróban és kétóránként követi a másik kettő.

Minden aluljáróban négy-öt dalt adnak elő attól függően milyen közönség verbuválódik. "Még az is előfordulhat, hogy minden helyen egy másik koncertet adunk, más dalokkal. A hely hangulata, a mi hangulatunk, és persze az érdeklődők is befolyásolják mivel állunk elő."- tette hozzá a zenekarvezető.

A Magashegyi Underground lemeze tavaszra várható, és azt mondják tíz szám alatt nem adják magukat. Jelenleg tizenkét dal van kész, de formálódik még pár, és ezekből válogatnak majd. A számok között különleges "töltelék tracekek kapnak helyet" például az egyikben Bíborka saját thai tésztarecepjét mondja majd el.

A csapat általában kéthetente tart nyilvános próbát a Hunnia kávézójában, ahol kipróbálgatják élőben is az új számokat, amikből persze a szombati aluljárós koncerteken is kaphatunk majd ízelítőt.

Balogh Zsombor

Szeplős váll