Björk újra vidám

Vágólapra másolva!
Január elsején jelenik meg Björk Volta című albumának új single-je. A lemezre olyan előadók és producerek készítettek remixeket, mint Matthew Herbert vagy az énekesnő korábbi zenésztársa Einar Örn's Ghostigital.
Vágólapra másolva!

A One Little Indian kiadónál megjelenő, szintén a Volta címet viselő lemezre olyan ismert zenészek és producereket dolgoztak rá, mint a Róisín Muprhy-nek is segédkező Matthew Herbert, vagy Björk egykori zenésztársa a Sugarcubes-ból Einar Örn's Ghostigital.

A kétlemezes kiadványon, (cd/dvd), rajta lesz a Declare Independence című szám Michel Gondry-féle videoklipje, amely az izlandi énekesnő hatodik munkája a francia rendezővel.

Az énekesnő nemcsak a már hagyományos-nak számító cd-formátumban dobja piacra a remixeket, hanem net-áruházakban és bakeliten is elérhető lesz.

A tavasszal megjelent nagylemez munkálataiba Timbaland is besegített, és a kritikusok azt mondták róla, Björk visszatért a finom-elektronikához.

A szövegvilág szorosan kapcsolódik az énekesnő habitusához, hiszen a globalizáció és a természeti katasztrófák témakörére helyeződik a hangsúly.

Björk még a megjelenés előtt azt nyilatkozta a nagylemezről: "Ez utóbbi albumom más lett, mint a Medulla, mert tudtam, sokkal több, színesebb érzelmet kell belevinnem a zenébe. És mert az utóbbi kettő vagy három albumom eléggé komorra sikeredett."

Az énekesnő szerint ez az album egy kicsit könnyedebb lett, mint a régebbiek. Valószínűleg ehhez hozzájárultak segítői is.

Egyelőre úgy tűnik, Timbalad jó érzékkel találja meg, kiből mit lehet kihozni és Matthew Herbet sem tud mellényúlni.

Björk: Declare Independence Reactable-lel bolondítva

party.[origo].hu