A hastáncosok mindent megmutatnak

Vágólapra másolva!
Az idén már hatodszorra rendezik meg a Keleti Táncok Fesztiválját a városligeti Petőfi Csarnokban. A jövő vasárnapi seregszemlén főleg arab orientális táncokkal találkozhatunk, ám külön érdekesség, hogy olyan stílusok is bemutatkoznak, mint a hazánkban még kevéssé ismert bollywoodi mozgás, hiphopelemekkel keverve.
Vágólapra másolva!

A vasárnapi fesztiválon a különböző táncstílusok legismertebb haza képviselői lépnek föl. Dina Jamilah és az 1001 Éj Táncegyüttes - olyan táncosokból áll, akik a keleti tánc műfajában szólistaként is sikeresek, országos versenyek döntősei, dobogós helyezettjei.

Joós Judit és a Yamina Ghawazze törzsi tánccsoport kezdi meg a stílusok összevegyítését, hiszen a marokkói orientális táncba a keverik bele az igazi sivatagi törzsi mozdulatokat.

Shäfer Kata, a Chandra és az Effendi társulat közös munkájában megismerkedhetünk az indiai filmek táncvilágával. Műsorukban a bollywoodi elemeket egészítik ki hiphoplépésekkel és hastáncos mozdulatokkal.

Tia, aki Magyarország egyik legismertebb orientális táncosa és tanára, azt vallja: "A hastánc a nőiesség tánca. Az olykor elbűvölően lírai, máskor izgatóan vad és szeszélyes orientális zene tökéletes alapja a női szépség és belső gazdagság megélésének." Ezen az estén tanítványaival együtt bizonyítja majd, hogy ez mennyire így van.

Yasmina az Arábiai Gyöngyök produkcióval lép majd föl az estén, és érkezik a magyar hastánc ősanyjának tartott Vitális Anna is, aki műsorában az ősi stílusoktól a legfrissebb ágak mozdulatáig mindent bemutat. Seres Zoltán, hazánk egyetlen férfi hastáncosa elengedhetetlen tartozéka egy ilyen bulinak, persze ezt az fesztivált sem hagyja ki.

Máshol is van férfi hastáncos

Amennyire lehet a Pecsa is alakul majd az eseményhez, a műsorok ideje alatt keleti bazárhangulatot próbálnak majd teremteni. Arab édességek, különleges teák, kávék, és minden olyan kellék, ami nem engedi elsuhanni a keleti hangulatot.

party.[origo].hu

A múlt évi fesztivál egyik produkciója