Berágtak Pete Tongra a hallgatók

Vágólapra másolva!
Angliai zeneszeretők egy csoportja annyira felháborodott a Pete Tong-féle, Essential Mix című rádióműsorban hallható szövegelésen, hogy tagjai elhatározták, elkészítik a mixek újravágott, beledumálások nélküli verzióját. A Housemusic.hu cikke.
Vágólapra másolva!

A cél érdekében a www.tongless.com oldalt is létrehozó arcok a következő hasonlattal magyarázzák, milyen, amikor Tong belebeszél a BBC Radio 1-on futó műsor zenéibe: "Képzeld el, hogy a Louvre-ban sétálsz, és nézegeted a számtalan szépművészeti alkotást, melyek a falakat díszítik. A múzeumigazgató pedig mindegyikre ráfirkálja a saját megjegyzéseit".

A szerkesztők még az is a dj fejéhez vágják, hogy ezek a megjegyzések nem is mindig kapcsolódnak a zenéhez. "Olyan érzés, mintha letakarnák a festmények egyes részeit. Ez az, amit Pete Tong művel az Essential Mixben, már oly régóta" - teszik hozzá.

"Szerencsére minden mixhez publikálják a tracklistát is, így nem is olyan nehéz kiszűrni és újravágni a zavaró részeket. A weboldalunk ezt szeretné elérni: Essential Mix - Pete Tong nélkül" - vallják a szerkesztők. Eddig ugyan csak egyetlen újravágott változat készült el - egy 2006-os Trentemöller-mixé -, de a honlap készítői igen elszántak.

Pete Tong immár több mint egy évtizede házigazdája az Essential Selection rádióműsornak. Az egyes adások hallgatottsága másfélmillióra rúg. Sikerét egyebek közt abban gyanítják, hogy képes megújulni, minden változásra azonnal reagál.

Tong a Ministry of Soundban, Londonban

Housemusic.hu