Tömegverekedések után zenei orgiák

Vágólapra másolva!
A Jesus & Mary Chain zenekar jövő év közepén új albummal jelentkezik. A zajpopnak (is) nevezett csapat tíz éve nem adott ki új lemezt. Amikor feloszlottak, gyűlölték egymást, most meg kibékültek, és újra lemezt adnak ki.
Vágólapra másolva!

A zenekar tavasszal állt újra össze a Los Angeles-i Coachella fesztiválra, és ezek szerint együtt is maradnak - egyébként még 1984-ben alakultak Glasgow-ban.

Az elektronikus zajokat ötvözték az akkor menő alternatív gitárhangzással, viszont az egészhez popos dallamokat csaptak.

Utolsó előtti albumukról az 1994-es Stoned&Dethronedról a rajongók már azt mondták, ez a leszállóág, bár ebből a lemezből fogyott a legtöbb.

Első koncertjeiken bevett szokás volt, egy-egy félóráig is eltartó tömegverekedés. A zeneorgiákat rendező csapat tagja volt, igaz, csak egy rövid ideig, a Primal Scream vezetője Bobby Gillespie is.

A jövő tavasszal megjelenő új albumnak egyelőre még nincs címe, de William Reid azt nyilatkozta, hogy a hangzás merőben más lesz, mint amit eddig megszokhattak a csapattól. "Én azt mondom, ez semmi más, csak zenei evolúció, és ha megállsz valahol akkor elvesztél."

Reid beismerte, hogy utálták egymást Jimmel, amikor '98 ban feloszlottak. A vitáknak a nagy része a drogok és az alkohol miatt tört ki, de ennek - azt mondják - már vége.

"Azért még óvatosan közelítünk egymáshoz" - teszi hozzá Reid. "Mindketten tudjuk, hogy folytathatnák a vitákat, de visszafogjuk magunkat, hiszen szeretjük is egymást és természetesen a zenekart is."

Jesus And Mary Chain: April Skies

party.[origo].hu