Dub vendégmunkások jönnek Angliából

Vágólapra másolva!
Európában Anglia a dub székhelye (leszámítva a Franciaországban is megkapaszkodott ősgyökeret), ám szerencsére nem fukarkodnak a helyi zenekarok azzal, hogy átugorjanak a kelet-európai színtérre is. A leeds-i székhelyű, de szívében jamaikai Iration Steppas jön szombaton a Kultiplexbe.
Vágólapra másolva!

Az Iration Steppas két évtizedes pálya-futása során bejárta szinte az egész világot, és a nemrég hazánkban is járt Zion Train mellett a szigetország egyik legfon-tosabb reggae-csapata lett.

Mark Iration, az alapító életcéljának választotta, hogy továbbvigye a roots zene, a pozitív vibes és a legendás zenészek (King Tubby, Lee Perry, Jah Shaka) hagyományait.

Mindezt úgy teszi, hogy az eredeti hangzást saját szűrőjén is átpréseli. Így alakult ki az Iration Steppas a felsoroltaknál sokkal erőteljesebb soundja.

Az egyik internetes fórumon valaki örvendezve meséli, hogy milyen is egy Iration Steppas buli: "Most voltam Aba Shanti-I, Iration Steppas partyn Londonban. Édes istenem ilyet még nem kaptam: két emelet magas basszus ládák körbe, és szétrobbant mindent a 20Hz! Irdatlan mikor már nem hallod a mélyet csak érzed! Lebeg rajtad a nadrág és már-már nem kapsz levegőt."

A kultiplexes szombatra a jamaicai származású énekes, Dan Man is elkíséri a lassan reggea királynak számító csapatot a Kultiplexbe, ahol kétezer forint ellenértékért az angol fellépőkön kívül egy erős hazai vonal is szerepet kap.

Európa ezen felén is egyre inkább erőteljesebbé váló szcéna magyar képviselői, Kebab és Gumilap dubstep szettje mellett a Laza Tűz Dub élő koncertje szolgál majd alapul a partyhoz. A zenekar egy speciális modern reggae-t játszik.

Triphop és dnb ritmusokkal tűzdelik az eredeti hangzást. A hazai csapat célkitűzése, hogy itt is megismertesse milyen is az igazi dub. Persze kicsit modernné téve.

Iration Steppas: Lock (live)

party.[origo].hu