Ilyen volt Hix egy éve - hallgasd meg!

Vágólapra másolva!
A Psylife Mix Series hatos számot viselő darabját egy pécsi lemezlovas válogatta és mixelte. Dj Hix a helyi pszichedelikus különitmény népszerű tagja, a helyi partyk szervezéséből is bőven kiveszi a részét. A Psylife cikke nyomán.
Vágólapra másolva!

Electrós felvezetés után psytechno és energikus psytrance váltogatja egymást a mixben, felvonultatva a nemrégiben Extrawelt-színekben Budapesten is járt Arne Schaffhausen szinte minden side-projektjét, a Midimiliztől a The Deltáig.

"Most már nem így csinálnám meg ezt a lemezt, ami hallu, ankz az egy évvel ezelőtti ízésemet tükrözi"- meséli Hix. "Nem előadók, hanem a számok szerint válogattam. Csak akkor vettem észre, hogy egymás után került két Spirallianz-track, amikor már készen volt minden."

"Psytechnót nem sokan játszanak mostanában, sőt tudomáson szerint Magyarországon senki nem ír ilyen zenéket. Most éppen leszálló ágban van a stílus, alig jelent meg ebben az évben psy-lemez" - jegyzi meg Hix.

Társaival éppen most kezdett bele egy komolyabb szervezőcsapat megalakításába, amellyel kezükbe vennék a helyi partyk szervezését. Egyelőre sokat nem árult el a felállásról, de azt mondja, reményei szerint hallani fogunk még ezekről a bulikról.

Midimiliz élőben az Earthcore Globalon

A mix hivartalos címe 11110111100 lett, ami a monitorfüggőknek bizonyára sokat mond - aki mégsem lenne annyira otthon a bináris kódokban, mint a programozóként dolgozó dj, azoknak elárulja a megfejtést: "Ez annyit jelent, hogy 1980. Ekkor születtem ugyanis".

"Most új zenei utakon is töröm a fejem a partyszervezés mellett, talán minimal, talán más lesz az új irány, de mindenképp szeretnék azért lassan egy újabb lemezt készíteni" - teszi hozzá.

Az egész Psylife Mix 06: 11110111100, meghallgatható a Psylife oldalán.

party.[origo].hu