Maffia és beng-beng - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A Bëlga és az Irie Maffia is bemutatja lemezét szombaton, visszatér ötórás szettjével a techno Denis Rodmanje dj Rush, és nem menekülhetünk a Saafi Brothers elől sem.
Vágólapra másolva!

Bëlga : Zigilemez

Speciális díszletet, sztárvendégeket és sztárvendégek rokonait ígéri a Bëlga szombati lemezbemutató nagykoncertjére a Petőfi Csarnokba. "Soha ennyi pénzt nem költöttünk még díszletekre és kellékekre" - mondta el a csapat dj-je Titusz.

A legújabb Zigilemez címet viselő albumukat, több mint kétórás koncerten mutatják be a közönségnek, persze régebbi számokkal, sőt élőben soha nem előadott dalokkal is készül a csapat.

A bëlgás fiúk hagytak elég időt, hogy a közönség megtanulhassa a Zigilemez dalait, hiszen másfél hónap telt el a megjelenés óta. A csapat szerint nem egy-egy számot kezdett el felkapni a közönség, hanem minden dalnak van saját rajongótábora.

Ráadásul a nagykoncerten felvételek is készülnek, így előbb-utóbb várható, hogy képi formában is viszontláthatjuk a szombat esti partyt.

"Elvileg szeretnénk tombolát is, mint a Pipitánc című számunkba, de ha értékes ajándékokat sikerül összeszedni, akkor csak a haverokat tesszük bele a kalapba" - magyarázta Titusz a komolytalan Bëlga-logikát.

Irie Maffia - Fel a kezekkel

A Fel a Kezekkel! címet viselő albumon tizennégy vadonatúj Irie Maffia szerzemény kapott helyet, közte a rádiókból már ismert Bombaklaat egy felújított verziója, a veterán angol jungle-mc General Levy vendégszereplésével. A lemezt elsőként szombaton az A38-on hallgathatja meg a közönség élőben, sőt az albumot is itt lehet majd kapni először, belépővel együtt háromezer forintért.

Az esten a hajó színpadára lép, a Knotty Headz, és éjfél előtt fél órával különleges lemezbemutató warmup is kezdőik: Irie Maffia-show, táncos lányok, konga, scratch és beatbox parádé. Az éjféli pezsgőbontás után a zenekar belecsap, hogy megismertesse az új lemezt a közönséggel, ehhez lesz majd segítségükre Jah Turban. A hajnalig tartó táncolásról Bosi, Suhaid, Jumurdzsák és Dermot gondoskodik majd.

Nem csoda, hogy a mindössze két éve alakult Irie Maffia az egyik legjobbnak tartott koncertcsapattá vált, hiszen a reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó banda tagjai külön-külön is bizonyítottak már. Az underground díva Sena, a Zubolyból is jól ismert Busa és a Brains frontembere, mc Columbo állnak a mikrofonnál.

Irie Maffia egy éve a Szigeten

A tizenegy tagú válogatott fúvósszekcióját a jazztrombitás Barabás Lőrinc és a zenekarvezető Dermot alkotja, a hammond orgonán pedig Jumurjack Ruby szaggat. Az elmúlt két évben az Irie Maffia a hazai fesztiválpaletta minden lehetséges színpadán koncertezett.