Egyszerre négy rapper áll a bíróság előtt

Vágólapra másolva!
Egyszerre négy ismert rapper tárgyalása kezdődött meg a héten New Yorkban, ráadásul egy napon és egy bírósági épületben. Remy Ma rappaernőt gyilkossággal, Lil Wayent és Ja Rule-t illegális fegyverbirtoklással vádolják. Busta Rhymes ellen pedig egyszerre négy per is folyik.
Vágólapra másolva!

Párhuzamosan négy rapper tárgyalása is zajlik egy New York-i bíróságon: Busta Rhymes, Remy Ma, Lil Wayne és Ja Rule ülnek a vádlottak padján.

Remy Ma rappernőt gyilkossággal vádolják, és ha bűnösnek találják, akár 25 év börtönt is kaphat. Busta Rhymes ellen egyszerre négy per is folyik, ebből kettő testi sértés miatt.

A nemrég az év rapperének kikiáltott Ja Rule illegális fegyverbirtoklás miatt áll a bíróság elé, akárcsak Lil Wayne, akit ráadásul Ja Rule-lal egy napon tartóztattak le a New York-i rendőrök.

Busta Rhymes volt az első, aki bíróság elé állt csütörtökön. Bár csak néhány percet töltött az esküdtek és a bíró előtt. Ez tárgyalássorozatának csak a kezdet volt.

Két testi sértés, ittas vezetés és felfüggesztett jogosítvánnyal való vezetés a vád. Rhymes ügyvédje, Scott Leemon azt mondta a tárgyalást elhalasztották január 23-ig, mert a bírónak több időre van szüksége, hogy átvizsgálja a védelem által benyújtott kérelmet.

Leemon hozzátette, nem tudták megvitatni a lepecsételt levél tartalmát, melyet Larry Stephen bírónak nyújtott be. Egyes beszámolók szerint Busta kilépve a bíróságról autógrammot adott egy bírósági riporternek is.

"Ez egy véletlen egybeesés" mondta Remy Ma rappernő a New York-i Daily News-nak. Júliusi letartóztatása után a vád gyilkossági kísérlet lett.

Remy-t azzal vádolják, hogy kétszer hasba lőtte közeli barátját, Makeda Barnes-Joseph-et egy heves vitát követően. A nézeteltérés a rapper pénztárcájából hiányzó összeg miatt tört ki.

Forrás: [origo]
Lil Wayne, Busta Rhymes, Remy Ma, Ja Rule

party.[origo].hu