Rajongókra költi a pénzét a Bëlga - megvannak a Zigilemez-bemutató nyertesei!

Vágólapra másolva!
A két évvel ezelőtt megjelent duplaalbum, a Bokorpuszta / Zsolti a béka után új anyaggal állt októberben az esztrádhiphop-szupercsapat, a Bëlga. Két hónap elteltével úgy gondolják, most már mindenki eléggé megismerhette a számokat ahhoz, hogy az országjáró Zigilemez-turné szombaton a Petőfi Csarnokba látogasson. Megvannak a jegynyertesek.
Vágólapra másolva!

Speciális díszlettel készül a csapat a szombati lemezbemutatóra. Ötleteiket egy profi kivitelező brigáddal gyártatták le. "Soha ennyi pénzt nem költöttünk még díszletekre és kellékekre" - mondja Titusz.

"Semmi Budapest-fóbia nincs abban, hogy csak most, néhány vidéki állomás után lesz a lemezbemutató, egyszerűen így jött ki" - teszi hozzá eloszlatva azokat a kételyeket, melyek az előző album fővárost figyelmezető és a Zigilemez BAZ megyét üdvözlő dala után születtek.

"Lesznek vendégzenészek és sztárvendégek, sőt sztárok rokonait is várjuk. Azt nem árulhatom el, hogy kik lesznek, mert ha valami közbejön, akkor nem akarunk sértődést" - mondja Titusz.

A dj azt ígéri, hogy a több mint kétórásra tervezett műsorban felidézik a régebbi albumok számait is, sőt koncerten soha nem hallott dalok is felbukkanhatnak. Természetesen az est gerincét, azért a Zigilemez tizenhét száma adja majd.

"Az eddigi tapasztalatokból úgy tűnik, nem egy-egy számot kezdtek el szeretni az emberek, hanem minden dalnak van saját rajongótábora.

Másoknak tetszik a Kavboj, megint mások pedig a Dal a Magyar Madártani Egylethez. Nemrégiben meg is hívtak, hogy menjünk megnézni a hazánk felett átvonuló ludakat" - meséli Titusz.

A koncertet egyébként rögzíti a zenekar, úgyhogy előbb-utóbb valahol megjelennek a szombati party eseményei filmen is.

Titusz azt is elárulta, hogy közel van már a lemez első klipje is, ami a Mit parodizálsz? című számhoz készül.

Előzenekart nem hívtak szombatra a Petőfi Csarnokba, de lesz egy különleges warmup-cooldown-dj, Format C.

"Elvileg szeretnénk tombolát is, mint a Pipitánc című számunkba, de ha értékes ajándékokat sikerül összeszedni, akkor csak a haverokat tesszük bele a kalapba" - magyarázza Titusz a komolytalan Bëlga-logikát.

Az első Bëlga klip a Lyuk-Lyuk