A világ legjobb fesztiválja

Vágólapra másolva!
Az újvidéki Exit Fesztivál nyerte a legjobb európai fesztiválnak járó Yourope Díjat a UK Festival Awards 2007 gálán. Danny Tenaglia, John Digweed, Eric Prydz, James Zabiela és Nic Fanciulli szerint ez egyenesen a "világ legjobb fesztiválja". A Housemusic.hu cikke.
Vágólapra másolva!

"Már arra is nagyon büszkék voltunk, hogy jelöltek a díjra - azt viszont egy percig sem gondoltuk, hogy nyerhetünk is. Nagyon meg vagyunk lepve, és egyúttal nagyon hálásak is vagyunk minden egyes szavazatért és a britek támogatásáért" - áradozott Ivan Milivojev, aki az Exit részéről átvette a díjat.

"Nagyon nagy lépés ez nekünk, és csodálatos érzés, hogy az Exit a Balkánon túl is népszerű. Ez a fesztivál az összetartozás és a kulturális sokszínűség jelképévé nőtte ki magát; lehetővé teszi számunkra, hogy olyan társadalmi kezdeményezéseket karoljunk föl, melyek fontosak a szerb és a balkáni fiatalságnak - mint például a schengeni vízumrendszer ügye" - így Milivojev.

"A célunk, hogy összehozzuk a volt Jugoszlávia területén és azon túl élő embereket, hogy elősegíthessük a különböző kultúrák, tradíciók és hitvilágok közötti kapcsolatok kialakulását a zene és más közösségi tevékenységek segítségével" - folytatta a szervező.

Az Exit a legnagyobb zenei és kulturális esemény Délkelet-Európában, melyet minden évben a XVII. században épült Petrovaradin erődítmény falai között rendeznek meg - innen gyönyörű kilátás nyílik Újvidék városára.

Eric Pyrdz most nyáron az Exiten

Az első rendezvény egy szerény diákkezdeményezésből alakult ki, melynek célja a Milosevics-rezsim elleni tiltakozás volt. 2007-re azonban komoly nemzetközi hírnévre tett szert az Exit, Nagy-Britanniából például több mint tízezren zarándokoltak el.

2008-ban, július tizedikén nyitja meg kapuit a fesztivál, s július 13-ig tart. A fellépőkről jövő áprilisra ígértek tájékoztatást a szervezők. Negyedszáz partyhelyszínt ígérnek; a Dance Aréna sokak szerint a legjobb az egész világon, a brit Mixmag szerint itt található a Föld legjobb helyen lévő dj-pultjainak egyike. Danny Tenaglia, John Digweed, Eric Prydz, James Zabiela és Nic Fanciulli pedig egyaránt a "világ legjobb fesztiváljának" nevezték az Exitet.

Housemusic.hu