Élő városi legenda

Vágólapra másolva!
Az Urban Art Forms csapat a nyáron új mixsorozattal rukkolt elő. Ennek kapcsán vettük górcső alá, milyen is az, ha egy németes precizitással, színvonalas módon működő társaság beleéli magát a zenekészítésbe, a party- és fesztiválszervezésbe, ízlésvilágot, arculatot és nevet létrehozva.
Vágólapra másolva!

A városi művészet formái - fordíthatnánk magyarra az osztrák Urban Art Forms szervezőcsapat nevét. A hazánkban inkább csak a weiseni fesztiváljáról ismert név mögött azonban több is van, mint ahogy nevük is mutatja, bár ezt itthon kevesen tudják. Persze kézenfekvő, hogy az idén már harmadik alkalommal megrendezett augusztus eleji fesztiválról jegyezték meg a legtöbben a nevüket, hiszen a négy helyszínes, majd száz előadót felvonultató rendezvény alig 40 km-re van a határtól.

A közelség mellett még egy dolog van, ami miatt figyelmükkel tüntetik ki a magyar partyzók az UAF fesztivált: míg a Balaton Sound mellett a psy szcénán belül is tudunk olyan elektronikus zenei fesztivált rendezni, ami világra szóló - lásd Ozora -, addig a tört ütemek és a klubberek fesztiváléhsége nincs igazán kielégítve idehaza. Márpedig az UAF pont nekik szól, hiszen a két fő sátor egyikében drum and bass, míg a másikban minimal, techno, tech-house szól a nap 24 órájában. A két kisebb sátorból az egyik egy afterparty sátor, a másik pedig mindent befogad, ami a többi sátorban nem kapott helyet.

Hogy teljes legyen a kép - hogy legyen kép egyáltalán - a szervezők nagyon nagy figyelmet fordítanak a vizualitásra is. Idén 800 nm-es felületre vetíthettek a vj-k növelvén a fesztivál atmoszféráját és ezáltal újabb felületet biztosítva az urban arts-nak.

Forrás: [origo]
Adnak a vizualitásra

De mitől is több az Urban Art Forms, mint hogy megrendeznek évente egy nagyon színvonalas fellépőkkel teletűzdelt fesztivált? Például a partyszervezéstől. A drum and bass és a minimal-techno-tech rajongók számtalan emlékezetes estét köszönhetnek a csapatnak. Hogy mást ne mondjunk a Flex Clubba - ahol a híres Dub Club sorozat is fut - múlt szombaton dj Klute és Amit mozgatta az ikszelőket, október 25-én pedig Sven Vath-et, Peter Krudert - a Kruder & Dorfmeister formációból - és a magyar Hot X-et szervezték le egy buliba, de havonta egyszer szerveznek partykat a St. Pölten-i Warehouse klubba is.