Nyugodtabb lesz az új Underwold-album

Vágólapra másolva!
Az Underworld nem tűnt el, csak alkottak, mégpedig folyamatosan. Az október 15-én megjelenő új album, az Oblivion with Bells dalait kétszáz szám közül választották ki. Nem öregedtek meg nagyon, de egy kicsit nyugisabbak lettek.
Vágólapra másolva!

Ismét nagylemezzel jelentkezik Karl Hyde és Rick Smith alkotta elektroduó, bár az utóbbi öt évben nem hallottunk sokat róluk, pedig volt elég dolguk.

Saját rádióműsoruk mellett elindították a Riverrun Projectet is, amellyel megkerülve a kiadókat, saját maguk árulják mp3-ban azokat a trackeket, melyek cédére nem kerülnek föl.

Az október 15-én megjelenő Oblivion with Bells album tizenegy számot tartalmaz, melyeknek kiválogatásában olyan nevek voltak a duó segítségére, mint Darren Price, Larry Mullen (U2) és Brian Eno.

Az album nyitódala, a Crocodile rögtön kislemezként is elérhető, sőt klipjét már pörgetik a zenei csatornák is.

A nagylemez várhatóan egy kicsit lassabb, nyugisabb lett, mint a kilencvenes években megszokott pörgős Underworld-partyszámok.

Egyedül talán a kislemezes a Crocodile idézi vissza kicsit az elmúlt évezred végét. Az album néhány száma olyan, mintha nem fért volna föl a Breaking and Entering című filmhez készített lemezre, és nem akarták hogy kárba vesszen.

Karl Hyde és Rick Smith legközelebb (hozzánk) október 31-én Pozsonyban lép föl az Electronic Beatsen.

party.[origo].hu

Crocodile