Idegnyugtató trance

Vágólapra másolva!
Bő egy hónapja jelent meg dj Shah saját szerzői (dupla)albuma, a mostanában használt Sunlounger fedőneve alatt. Az első cédé a Chill elnevezést kapta, erre kerültek a második (Dance) számainak lassú, chillout-változatai. A Trancetream cikke.
Vágólapra másolva!

Kezdjük a második cédével! A nyugis kezdőszám - az album címadója - halk tengerzúgással indít, aztán a gitár, később a ritmus érkezése sem dúlja fel ezt a hangulatot, belesimul a tengerparti hangulatba.

Szinte észrevétlenül érkezünk meg a következő számhoz (össze vannak mixelve, de csaknem teljes terjedelmükben hallhatóak). Az In & Out című szerzeményt karakteres férfivokálokkal fűszerezve tálalja Shah mester - kellemes, fülbemászó, már-már slágeres dallamok.

Az Hierbas Ibicenas nem hagy mély nyomokat, amolyan átvezetésnek tűnik, amíg meg nem érkezik Zara Taylor, hogy elénekelje a Crawling című számot. A kanadai hölgyet egyébként elsősorban progresszív- és chillout-zenékben hallani - van is némi kellemes progis színezete a Crawling-nak.

A következőt, a White Sand-et bármelyik valamirevaló trance-rajongó kívülről dúdolja már, itt is tökéletesnek tűnik. A Keep Our Ring, noha hasonlít a Crawling-hoz, amaz zeneileg sokkal erősebbnek, határozottabbnak tűnik.

A Balearic Dinner gitárszólóját a Seis Cuerdas-nak (Argentínából származó testvérpár) köszönhetjük. Öröm a fülnek, ahogy játszanak. A Losing Again-en viszont, a Keep Our Ring-hez hasonlóan, a vokál sem segít.

A Lounging By The Sea a cédé első felén hallható Hierbas Ibicenas-ra emlékeztet, egyfajta felvezetés az Aguas Blancas-hoz, melyet szintén nem kell bemutatni a trance-hez szokott füleknek. A White Sand-hez hasonló hangulatú, gitáros, dallamos szám. Az utolsó track, a Shine On Me talán a Crawling utáni legjobb vokálos próbálkozás.

Armin Van Buuren: Another Day On The Terrace

A Chill is remek összeállítás. Kiemelkedők az In & Out, a White Sand, A Balearic Dinner chillout-változatai. Még jobban előjönnek a gitárszólók szépségei, hangsúlyosabbak a vokálok is. Pihentető, kellemes zenék.

Utolsó számként, amolyan levezetésként egy, a Dance-en nem szereplő szám, a Lumumba található, mely méltó lezárása ennek az albumnak.

Trancetream.fm