Szabó család lett a Radioheadből

Vágólapra másolva!
A BBC 4 Radio hangjátékot készített a Radiohead zenekar 1997-es OK Computer című albumából.
Vágólapra másolva!

A rádiójáték péntek este kilenckor lesz hallható a brit közszolgálati rádió 4-es csatornáján. A kilencvenes évek meghatározó elektrozenekara, mindig is szeretett kívülálló módon viselkedni. Legújabb In Rainbows lemezüket például csak interneten keresztül lehet megvásárolni.

Az OK Computer című lemezükkel lettek a világ minden táján ismertek. Paranoid Android, a Karma Police és a No Surprises klipjét televíziós csatornák szétjátszották.

A BBC által készített hangjáték az album tizenkét dalát dolgozza fel. A történet egy férfiról szól, aki egy berlini kórházban ébred, és nem emlékszik semmire.

A nyolcvanas évek végén még az On a Friday néven működő banda a kilencvenesek elején vette föl a Radiohead nevet, utalva az egyik kedvencre, a Talking Headsre. Nem siették el nagyon a lemezkiadást, hiszen Publo Honey című első albumukat 1993-ban jelentették meg.

Két évvel később kiadták a The Bends-et, amely még nem avatott zajos sikert. Újabb két év munka után jelent meg a most feldolgozásra kerülő OK Computer, amelyet még három követett az idén kijött In Rainbows-ig.

party.[origo].hu

Karma Police