Hiányos Oakenfold Greatest Hits

Vágólapra másolva!
Október végén Paul Oakenfold új albummal jelentkezik. A lemez új lesz, a számok viszont ismerősek lehetnek mindenkinek: a válogatás címe Greatest Hits & Remixes lesz. Bár az album tele lesz igazi Oakenfold-himnuszokkal, a rajongók nem teljesen elégedettek. A Housemusic.hu cikke.
Vágólapra másolva!

Paul Oakenfold manapság inkább hollywoodi filmzenék készítésével foglalkozik, de azért időről időre új remixekkel is jelentkezik. Az új album címe talán kissé csalóka, hiszen a Greatest Hits albumról jónéhány igazi Oakenfold-sláger hiányzik majd, de azért kellő betekintést enged a brit dj két évtizedes munkájába.

A lemezen ugyanis a korai remixek - Happy Mondays, Underworld, Massive Attack - mellett a legújabb idők slágereinek - Justin Timberlake, Mark Ronson - feldolgozásai is hallhatóak lesznek.

Az albumon természetesen Oakenfold saját számai is helyet kapnak. A gyűjtemény egy mix formájában kerül a korongra, és lesznek rajta filmzenék is, többek között a Mátrixból vagy a Halj meg máskor James Bond-moziból is.

A lemeznek lesz egy deluxe kiadása is, amit egy bónusz dvd-vel fejelnek meg. Erre felkerült egy videó, amin Oakenfold "munka közben", azaz a pult mögött látható, valamint egy 13 perces dokumentumfilm Oakey mesterről, ami betekintést nyújt a dj mozgalmas életébe.

Furikázás limuzinnal, felvonulás a vörös szőnyegen - minden, ami egy sztár-dj életéhez hozzátartozik.

Bár tény, hogy mindig jó egy nagy előadó igazi Greatest Hits lemezét meghallgatni, túlzás lenne azt állítani, hogy Oakenfold rajongói egytől egyig tapsolnának örömükben. Nehéz egy ekkora életművet egyetlen mix segítségével bemutatni, de a fanok - talán joggal - hiányolják az olyan Oakenfold-slágereket, mint a New Order - World, a Mansun - Wide Open Space, a Grace - Not Over Yet vagy a Wrote for luck, Think about the Future. Ráadásul az albumon egyetlen Carl Craig remix sem lesz.

A rajongók még a lemezborítóval sem elégedettek, mondván: igencsak hasonlít a 2006-os Lively Mixhez (és tényleg...)

Forrás: [origo]

Housemusic.hu