Véres Céklák electropunkja a Merlinben - jegynyertesek!

Vágólapra másolva!
A Kollektiva pénteken a Merlinben tető alá hozza a francia datA és a The Bloody Beetroots fellépését. A nyári szabadtéri bulik után most a Merlin falai között aprít a spacedisco és az elektropunk. Megvannak a nyertesek.
Vágólapra másolva!

A Kollektiva dj- és partyszervező csapat elhozta már Kissy Selloutot, Ed Bangert, Vicarious Blisst és Surkint is. Most arra készül, hogy a legfrissebb és legtehetségesebb európai mezőnyből mutasson be két igazán egyedi előadót.

A 21 éves datA aka David Guillon a párizsi elektroszíntér jelenleg egyik legismertebb figurája. Zenéje, manapság már egyáltalán nem meglepő módon, az ismertség felé vezető tradicionális lépcsőket kihagyva, a MySpace-en, illetve mp3-blogokon terjedt, mígnem a vájt fülűek ráleltek, és pajzsra emelték.

Egy éve egy kis francia kiadó, az Ekler'o'shocK tesz róla, hogy datA ne csak digitális formában legyen elérhető, hanem eljusson olyan helyekre is, mint Budapest. Tavalyi, Trop Laser című EP-je, valamint az idén májusban megjelent Aerius Light olyanok lemeztáskáiban kapott helyet, mint Busy P, a 2 Many DJs, a Justice, a Boys Noize vagy Princess Superstar.

Második EP-jének címadó dala szerepel a legfontosabb francia zenei újság, a Les Inrockuptibles Electro 2007 című válogatásán a Daft Punk, a Digitalism, a MSTRKRFT és Para One egy-egy száma mellett, és készített egy remek remixet az idei év legjobb mocskosszájú csaj-elektropop számából, a Terry Poison Ballroom-jából- írják róla a party szervezői. Zenéiben a francia filmzenéinek hangulatát és space disco hagyományaiból - funk, kőkemény basszusok és remek dobütemek - varázsol modern elektrós hangorkánt.

Az est másik külföldi vendége a The Bloody Beetroots lesz - az olasz formáció akár átvehetné a Prodigytől a falbontó elektropunk képzeletbeli stafétabotját. Folyamatosan jelennek meg jobbnál jobb számai, melyek nem egyszerűen utánozzák a műfaj "nagy öregjeit": összetéveszthetettlen egyedi hangzással újítják meg a stílust. Külföldi oldalakon úgy emlegetik a formációt, mint "az olasz Justice" vagy "az olasz Digitalism".

www.pbase.com/MB Photo

fotó:www.pbase.com/MB Photo

A projekt fáradhatatlan motorja Bob Rifo. Fanatikus klasszikuszene-rajongó, miközben van egy dekadens glampunk/garázsrock-zenekara, producerként pedig számos indie- illetve elektroformációt futtat világszerte. Közülük a Bloody Beetrootsot 2006-ban hozta össze a Tea nevű, Berlinben tanyázó dj-vel.

A Véres (vagy Átkozott?) Céklák névre magyarítható zenekar összesen egy éve működik, de roppant hatékonyan. Több albumnyira való saját számot és nem hivatalos remixet készített, utóbbiakat többek közt Alex Gopher, Etienne de Crecy, a Fox n' Wolf és a The Whip egy-egy számából.

A fellépések során a tagok a dj-zést kombinálják a liveactezés elemeivel, , miközben a nyolcvanas évek rockos-punkos energiái kapnak egy nagy löket friss elektrót.

A Bloody Beetroots Ausztriában

Attól nem kell félni, hogy a bulin csak külföldi vendégmunkások aratják majd le a dicsőséget. A magyar Kollektíva-csapat is képviselteti magát a Merlinben pénteken: TMX, Fullstereo és Popbitch játszik egy-egy kemény dj-szettet.

party.[origo].hu