Törzsi ütemek és nemzetközi progresszió

Vágólapra másolva!
Hamarosan beindul a hazai pszichedelikus portál, a Psylife zenei részlegének, azaz a Para Halu formációból ismert Hohmann Ádám által alapított kiadónak soron következő, eddig titkos projektje: megszületett a Halu Beats Records, a progresszívütemekre szakosodott új sublabel. A Psylife cikke.
Vágólapra másolva!

Az új allabel első válogatása már elkészült, és világszertehamarosan a boltokba is kerül . Olyan nevek által fémjelzik, mint az brazil Minimal Criminal, az ausztrál Sensient, a finn Haltya új projektje; remixek Tegma, Ace Ventura és Kino Oko számaiból, illetve a progresszív psytrance hazai éllovasa: Kalumet saját számai.

A kiadó nem titkolt célja egyébként jövőre Kalumet első önálló szerzői albumának megjelentetése is, sőt információink szerint egyéb, Kalumettel és a Halu Beatsszel kapcsolatos meglepetésekre is lehet még számítani, főként a digitális kiadványok világában.

A Halu Beats volume 1. címet viselő válogatásalbum a dark progresszív ütemek közé kalauzol, elsősorban a stílus nagymestereinek, Sensientnek és a Minimal Criminalnak köszönhetően.

A dark beütés többek szerint az Adam Hohmann-alteregó, azaz Ádám saját neve alatt készített Ace Ventura-remixén is végigvonul; foglalkozási ártalomként is felfoghatjuk.

Kalumet törzsi ütemeit a magyar közönség már jónéhány éve élvezheti különféle hazai partykon, és néhány külföldi fellépésen is (például Boom Fesztivál, 2004). A Bong, illetve Time Killer című szerzemények kaptak helyet a lemezen, de Kalumet készített egy átiratot a Tegma egyik legutóbbi slágeréből, a Night in Cairo-ból is.

A pécsi illetőségű, eddig főként a The Path projektben tevékenykedő Takács Péter aka Deto (aka King Jr) is több számmal debütál a válogatáson, egy Gleammel közösen írt trekkel, egy saját számmal, illetve egy, Kino Oko Pasyonata című számából készített remixszel, mely átirat máris kivívtaaz eredeti (lengyel) szerző elismerését.

Kalumet

A számlista érdekessége a remixek mellett a sideprojektekben rejlik: a gyors és csavarós psytrance-zenék másik népszerű művésze, az amerikai Ocelot is előrukkolt progresszív oldalával, és az ezúttal Justin Space néven szereplő Haltyával karöltve elkészítette a válogatásra a Dirty Appetite című számot.

Psylife.net