Orrfuvola és egyéb kütyük a hangszerkiállításon

Vágólapra másolva!
Másodszor rendezik meg a Hangfogalalást, amelyen hangszerforgalmazók, program- és koncertszervezők gyűlnek össze, hogy megosszák egymással tapasztalataikat és információikat.
Vágólapra másolva!

A "civil" közönség sincs persze kizárva, hiszen hangszerbemutatók és koncertek is lesznek a háromnapos rendezvényen, amely október 5-én, pénteken nyit a Syma Csarnokban.

Lesznek ütősök, pengetősök, fúvósok, billentyűsök - elektronikusan és akusztikusan is. Idén a Hanfoglaláson hatvanöt kiállító cég mutatja be termékeit a hangszerektől a lézeren át az egyéb színpadtechnikáig - sőt, ki is lehet mad próbálni őket.

Olyan különlegességekkel is találkozhatunk, mint a majd kétméteres theorbacsemballó vagy az orrfuvola. E két hangeszközön ugyan nem fognak játszani a meghívott zenészek, de több standon bemutatót tart majd többwek között a Zagar, dj Bootsie, az AD Stúdió, Mester Tamás, a Freshfabrik, Ferenczi György, és Boogie.

A szervezők zeneterápiás foglalkozásokkal is előállnak. A gyermekek hangszerbütyköldéje, a vakok hangszersimogatója és a fogyatékkal élők terápiás foglalkozása máris túlmutat azon, amit elsőre egy szakmai rendezvényről gondolnánk. A foglalkozásokat hangszerkészítő mesterek, óvodapedagógusok és gyógypedagógusok tartják.

Az egész napi kütyüvizslatás után, este koncerteket is lesznek. Október 5-én és 6-án este a Hangfoglalás programja négy fővárosi klubban folytatódik: a West-Balkán, a Gödör Klub, a Kultea és az Almássy Téri Szabadidőközpont ad helyet az eseményeknek.

Gitárbemutató az előző Hangfoglaláson

Olyan csapatokba futhatunk bele, mint az Orange The Juice, amely hihetetlen gyorsasággal vált dzsesszből death metálba, majd diszkóból sanzonba, vagy a psycho-rockabilly Yellow Spots, a Freshfabrik, a Rémember és a Warpigs-Carbonfools tagokkal dúsított Turbo.

party.[origo].hu