Tízezres Creamfields Fesztiválok

Vágólapra másolva!
A Liverpoolból indult Creamfields fesztivált immár kilencedik alkalommal rendezik meg. Az évek során Anglia mellett bekapcsolódott Európa többi része, sőt még Dél-Amerika is. Igaz, hogy az idei nyárnak nemrég lett vége, de a tízezreket vonzó fesztivál szervezői, már most beiratnák a naptárba 2008 julius 12-ét, és csak Csehországig kell elutaznunk.
Vágólapra másolva!

A Creamfields Liverpoolból indult 1998-ban, és tízéves fennállása óta Anglia legnagyobb fesztiváljává vált - a Glastonbury, a Reading és a V Fesztivál mellett. A legfontosabb tánczenei rendezvény Angliában, minden évben majd negyvenezer ember részvételével.

A megapartyn nyolc-tíz színpadon mutatkoznak be az underground-szcéna legendás és legújabb tehetségei. A leghíresebb brit klubok, mint a Subliminal Sessions, a Hed Kandi, a Chibuku, a Pacha, a Bugged Out!, a Global Underground, a Hacienda, a Beatdown, a Frantic&Nukleuz és a Sunday Best szintén a fesztivál résztvevői.

A nagyszínpadon olyan nevek lépnek föl, mint a Prodigy, a Massive Attack, a Faithless, a Chemical Brothers, az Underworld, a Goldfrapp, a Zutones, a Placebo, a Primal Scream és a Scissor Sisters.

2000-től Creamfields fesztivált rendeztek már Dél-Amerikában, Lengyelországban, Spanyolországban, Írországban, Portugáliában, Csehországban és Belgiumban is. A hatvanezer partyzóval büszkélkedhető argentin buli a legnagyobb elektronikus zenei fesztivál a dél-amerikai kontinensen.

Négy év szünet után, negyedszerre tér vissza Creamfields Csehországba. Most épp a breclavi repülőtérre; a város fontos forgalmi csomópont, mely négy ország határán fekszik és könnyen megközelíthető Prágából (kétszázötven kilométer), Pozsonyból (kilencven kilométer), Bécsből (száztíz kilométer) és Budapestről (kétszázhatvan kilométer).

Forrás: [origo]

A hatvanezres party

Tehát a Creamfields Central Europe elsősorban Csehország, Szlovákia, Ausztria és Magyarország közönségének szól, ám természetesen más európai országokból is érkeznek zenerajongók. A fesztivál befogadó képessége harmincezer fő, úgyhogy hely van bőven, legalábbis egyelőre.

A Creamfields Central Europe-on hét színpadon több mint harminc előadó az egész világból és további harminc dj, zenekar Csehországból, Ausztriából, Magyarországról és Szlovákiából mutat utat, majd a többi nyári fesztivál között.

Lengyelország-Creamfields 2006

party.[origo].hu