Varázskert, Paradicsomnapok Pécsen: összművészeti feszt a hétvégén

Vágólapra másolva!
Angol ska, francia psycho, Korai Öröm-koncert, továbbá kiállítások és vetítések Pécsett. Mindez szerdától, a Varázskert Paradicsomnapok fesztiválon.
Vágólapra másolva!

Egyszer a pécsi bölcsészkar botanikuskertjében valaki úgy gondolta, rendezni kéne egy pikniket dj-kkel, kiállítással. Ennek már öt éve, és a kertből is kiburjánzott már a Varázskert Paradicsomnapok Fesztivál.

Idén szeptember 26-tól, szerdától több helyszínen futhatunk bele a legkülönbözőbb művészeti alkotásokba, előadásokba és koncertekbe.

A pécsi belvárost kikerülve a külsőbb területek felé fordultak a szervezők. Tettyén például a városi napok hagyományos programjai, a kézművesfoglalkozás-bábjáték spektrum mellett már néhány akusztikus koncert is lesz.

"Mindenki számára elérhető művészetet akaratunk bemutattni"- mondta Szuhai Márton, a programok egyik szervezője. "Kihozzuk a kőmúzeumokból a képeket az utcára, ráadásul viszonylag szokatlan módon, ugyanis az alkotásokat nagy alumíniumkockákra tettük rá. Így bárki, aki szembemegy velük, megkaphatja a művészek üzenetét."

Először furcsának tűnhet, hogy a szerdán megkezdett koncertsorozat átugorja a csütörtököt, s csak pénteken folytatódik, de a brit The Display Team (rezesbandás ska) éppen európai turnékörútján van, és csak ezen a napon ért rá. Őket hazai színekben erősíti majd az Eskabbe együttes.

A szerdát a szervezők is igazi előestének tekintík, hiszen a Labor, a Mediátor Egyesület kísérleti kultúrterének díszei, például a virágszirom-installáció, csak péntekre készül el teljes valójában.

Szombaton ugyanide, a Zsolnay-gyárban lévő Laborba várják a zárónapi koncertekre érkezőket. A Turbobilly - francia, de angol és spanyol nyelven is dalolászó psychobilly-banda - mellett a hazai fesztiválokon sokat játszó Korai Öröm zárja a szeptember végi programot.

party.[origo].hu

Ilyen a The Display Team turnén