Bomb The Jazz-szezonnyitó: Slum Village

Vágólapra másolva!
Újra Bomb The Jazz: a budapesti éjszaka legrégebbi klubestje szeptember 28-án, pénteken, a Merlinben. Élőzene és dj-k, akik mindent tudnak, ami az őszi szezon beindításához kell.
Vágólapra másolva!

Azt mondják, a Bomb The Jazz Magyarország legrégebbi szabadstílusú klubestje. A széria atyja és mindenese, dj Suhaid mindenesetre változást ígér idénre - jelesül azt, hogy a hangsúly az élőzenén lesz, a hiphop (az előző évekhez képest) valamelyest visszaszorul.

A kivételről azonban erősíti a szabályt: a BTJ a nyári szünet után lebarnulva, sőt egészen feketén tér vissza a budapesti éjszakába. A szezonnyitó bál vendége egy ízig-vérig amerikai hiphopcsapat, a Slum Village, illetve kísérői, a szintén detroiti Phat Kat és dj Design.

Amikor tíz éve Jay Dilla és társai alkotó alakzatba formálódtak Detroitban, új hangzás született a hiphopban - írják a szervezők a Slum Village-ről. Nincs fölösleges keményítés, csak igazi aszfalton érlelt fekete soulzene, széles gumikon guruló rímekkel: T3 nyers szövegeivel töri a falat, mögötte a szemüveges Elzhi dzsesszel.

Az említett dj Designtól már kért remixet Bob James és a Beastie Boys is. Fellép még a Forward Ever (Sena és Dizko Stu közös projektje), valamint Cadik, Vázsonyi Janó és maga Suhaid.

party.[origo].hu