Túlerőben az ír szépség

Vágólapra másolva!
Róisín Murphy két év után most új albummal jelentkezett , sőt úgy volt, hogy augusztus végén koncertet is ad Budapesten, de az utolsó pillanatban lemondta a koncertet, ugyanis egyik zenészének megsérült a keze. Úgyhogy nélküle ért véget a nyár. 
Vágólapra másolva!

Első nagylemeze a Ruby Blue a szex-szerelem-szakítás hármasfogatát járta körül és meglepetést okozott azoknak akik, akik könnyen fogyasztható popzenére vártak, az album egyszerre volt swing, soul, súlyosan effektezett gitárzene.

Az új albumra a klubokban is nagy sikert aratott single-ről mászott át az Overpowered cím. A tizenegy tracket tartalmazó lemez a sajtóanyag szerint egyaránt lesz popos, soulos, darkos és diszkós is.

Ez talán nem is meglepő, hiszen Róisín a legkülönbözőbb zenészekkel, dalszerzőkkel, és producerekkel dolgozott együtt.

Olyan nevek tűnhetnek majd fel a lemezborító kisbetűs részében, és a remix anyagok körül, mint Seiji, Andy Cato (Groove Armada), Jimmy Douglass, Ill Factor, Parrot, Dean and Richard X.

Az album beharangozó kislemeze a Let Me Know október 8-án jelenik meg, amelyre az előbb felsoroltak közül is többen készítettek remixeket.

Ruby Blue megjelenésekor írtuk a lemezről, hogy ha az volt a koncepció, hogy Miss Murphy hangjának minden színét, fényét-árnyát bemutassák, sikeresen jártak el. Emellett a művésznő mind több arcát, melankóliáját, játékosságát és jó értelemben vett bolondságát is sikerült nyakon csípni.

Valószínűleg az alapkoncepció most sem változott, hiszen egyrészt jól bevált, másrészt valószínűleg van még sok-sok dal Róisín Murphyben.

party.[origo].hu


Overpowerded