Dj-kkel ünnepel a negyvenéves BBC

Vágólapra másolva!
A negyvenéves BBC 1 Rádión többek között Fatboy Slim és Paul Oakenfold is vezet majd műsort az ünnepi adásokban. A szerkesztők számos brit zenekart is felkértek, hogy készítsenek új verziót az elmúlt negyven év egy-egy slágeréből.
Vágólapra másolva!

Negyven éves a BBC Radio 1. A jeles évfordulót zeneünnepé formálták. Mostani brit zenekarokat kértek fel, hogy dolgozzanak át saját szájízük szerint egy-egy számot az elmúlt negyven év terméséből.

Minden zenekarnak húzni kellett egy évszámot, az 1991-es évet például a Groove Aramada húzta ki, ők így Madonna Crazy for You-ját dolgozzák át. A Stereophonics-nak a '87-es You Sexy Thing (Hot Chocolate) jutott.

A születésnapi ünnep azonban nem ér véget ennyivel, számtalan ismert zenészt hívtak meg, hogy vezessenek műsort szeptember 17. és 28. között bemutatva azokat a zenéket, amelyek őket pályáfutásuk alatt inspirálták.

A sorban olyan nevek szerepelnek, mint Paul Oakenfold, Fatboy Slim, Ozzy Osbourne, Noel Gallagher az Oasis-ből, Debbie Harry a Blondie énekesnője, az Arctic Monkeys, Gwen Stefani, Paul Weller és Dave Grohl a Foo Fighters-ből.

A jövő hét hétfőn induló kéthetes sorozat nyitónapjára Sir Paul Mcartney-t kérték fel dj-nek.

Hot Chocolate: You Sexy Thing

party.[origo].hu