A Deep Dish Sharamja zárja a Szigetet - partyk az utolsó napon

Vágólapra másolva!
Zárásként a Deep Dish fele, Sharam dj-szettje a Partyarénában, Mr. Scruff audiovizuális produkciója a Meduzában, Volfoniq liveact és a már-már hagyományos Sziget-záró Palotai-órák a Cökxponben - partyk és elektronikus zene az utolsó napon.
Vágólapra másolva!

A Partyaréna egész hetét a manapság talán legnépszerűbb progresszív-house, sőt elektronikus zenei formációjából a Deep Dish duóból Sharam Tayebi dj-szettje teszi teljessé. A hetirendes praxis szerint tehát egy újabb nagy nevű dj-renegát zenél.

Hiszen a Deep Dish is a 1991 óta létezik, akkor találkozott a két perzsa (iráni) srác igencsak meglepő módon Washington DC-ben. Eleinte kizárólag dj-párosként funkcionáltak, de 1998-ra megérett első szerzői albumuk, a Junk Science.

Az legjelentősebb sikerek azonban csak az új évezdred elején és remixerként érték a srácokat. 2001-ben már két feldolgozásuk is Grammy-jelölést kapott (Madonna - Music, Amber és Sexual). A legjobb remix Grammy-díját aztán 2002-ben kapták meg (Dido - Thank You).

Tavalyelőtt újabb szerzői album következett, a Say Hello.A srácok személyesen együtt és külön-külön is megfordultak már Magyarországon az utóbbi években jópárszor. Így a rutinos hazai partylátogatóknak nem lesz zsákbamacska Sharam produkciója.

A Meduzában hétfőn a főként break lesz napirenden és Kanada Káoszon, Vittorio Waxmannon, Psurén és Ekaroson keresztül jutunk el a jelentős brit kiadó, a Ninja Tune emberéhez, Mr. Scruffhoz, aki audiovizuális, azaz dj- és vj-szettel lepi meg szigeti közönségét.

A Cöxpon Ambientben a Sziget utolsó napján hajnali kettőkor játszik a Volfoníq nevű négytagú francia formáció (férfi és női vokál, gitár, kütyük), s várhatóan izgalmas experimentális electrodubot-muzsikát játszanak, melybe a Pao nevű énekesnő jóvoltából orientális ízek is keverednek.

Utánuk Palotai Zsolt következik, aki már a harmadik szigeti helyszínen lép föl, ezúttal a tőle kevésbé megszokott nem törtütemű zenékkel. És ahogy tavaly, idén is a "Fater" zárja a Szigetet, hiszen a Cökxponben hallgat el utoljára a zene úgy reggel nyolc-kilenc óra körül.

Peter Poppara