Új album az elektronikus zene átváltozóművészétől

Vágólapra másolva!
Guillermo Scott Herren, az elektronikus (sőt, nem csak az elektronikus) zene átváltozóművésze, a Warp Records jelentős electrósa nem sokat tétlenkedett ebben az évben. A nyár közepén már kiadott egy albumot Savath&Savalas álnév alatt, és most már jön az új, immár ötödik, Prefuse 73-lemeze is.
Vágólapra másolva!

A Preparations című nagylemez október huszonharmadikán jelenik meg a Warp Records gondozásában, míg a beharangozó ep, a The Class of 73 Bells szeptember tizennyolcadikán jön.

Az ep készítésénél Herren segítségére volt a Secret Machines egykori dobosa, Benjamin Curtis is, aki jelenleg a School of Seven Bells nevű formációban zenél. Emellett megtalálható lesz még mindkét lemezen a John Stanierrel, a Battles dobosával rögzített Smoking Red című felvétel is.

A Prefuse 73 Preparations cédéje mellé jár majd egy ajándékalbum is Ensembles címmel. Ezen a szerző olyan számait mutatja be, ahol kizárólag klasszikus komolyzenei hangszereket használ.

A mostani lemez-megjelenésekből is látszik, hogy Guillermo Scott Herren nem elégszik meg egyetlen zenei stílussal. A nyár közepén Savath&Savalas néven megjelent albuma a Prefuse 73 elektronikus zenéitől eltérően a latin ritmusokkal és a folkkal operál.

A szerző egyébként is az álnevek megszállottjának tűnhet, hiszen a Prefuse 73-on és a Savath&Savalas-on kívül őt takarja még a Delarosa and Asora és a Piano Overlord név is.

Herren leginkább a különleges glitchstyle-ról vált ismerté, amely nagy sikert arat az elektro, a hiphop, de még a rock rajongói között is.

Prefuse 73: Nuno

Guillermo Scott Herren egy kis atlantai nightclubban kezdett dj-zni a kilencvenes években. Első nagylemezét Sleep Method Suite Delarosa and Asora művésznevén adta ki, még 1997-ben.

Az ezredfordulón szerződött le a Warp Recordshoz, három évvel később itt adta ki az egyik legismertebb Prefuse 73-albumot, a One Word Extinguisher-t. Egy nyilatkozata jelmondattá vált: "Abban vagyunk érdekeltek, hogy olyan zenét hozzunk össze nektek, amit ugyanolyan módon fogtok érezni és érteni, mint mi."

party.origo.hu