Bónusz Parádé nélkül először - megvannak a nyertesek!

Vágólapra másolva!
Hét év után most ez az első nyár, hogy nincs Budapest Parádé. A nyárzáró party szervezője, a Sziget Kulturális Szervezőiroda már januárban bejelentette, hogy elmarad a rendezvény, ám az eddig megszokott módon megrendezik az afterpartyként ismert Bónuszt. Eközben több internetes portál arra buzdítja az egykori Parádé-rajongókat, hogy mégis menjenek ki augusztus 25-én a megszokott útvonalra. Három darab kétfős jegyet sorsoltunk ki!
Vágólapra másolva!

Az esemény évről évre hatalmas tömegeket vonzott, a múlt évben már félmillióan táncolták végig az Andrássy utat a Hősök teréig. Erre az évre a szervezők még színvonalasabb rendezvénnyel készültek volna, és újabb világsztárokat akartak az eseményen felvonultatni.

A terv azonban olyan költségvetést igényelt volna, melyhez a szponzorok már nem voltak partnerek, így a szükséges pénzügyi háttér ehhez már nem állt rendelkezésre. Emellett a sajtóban többször megjelent, hogy a hatodik kerületi önkormányzat is tiltakozott a Parádé ellen. Így ettől a nyártól a Budapest Parádé helyett az eddig is népszerű Bónusz további fejlesztésére helyezik a hangsúlyt.

Az iroda egyébként januárban már tisztázta vitáját a kerülettel, így okafogyottá vált a takarítással és a hangosítással kapcsolatos vita. Verók István terézvárosi polgármester azonban közleményben tudatta, hogy az önkormányzata soha, semmilyen körülmények között nem támogatja az Andrássy úti Budapest Parádét, mert tavaly végképp kiderült, hogy a fieszta közönségét nem lehet kordában tartani.

A szervezők hiába erősítették meg a rendezői gárdát, hiába állítottak föl minden addiginál több mobilvécét, az ünneplők szó szerint szabadtéri illemhellyé és szemétdombbá alakították a Világörökség részeként tisztelt sugárutat és tágabb környékét, beleértve természetesen a kapualjakat is.

És mindehhez jött még az iszonyatos lárma: a mérések szerint - melyeket nemcsak az utcán, hanem lakásokban is elvégeztek - a felvonulók a megengedett zajszint kétszeresét is elérték, a hangfalak száz decibellel dübörögtek.

A kerület képviselő-testülete a történteken okulva már tavaly novemberben rendeletet hozott, miszerint a városrészben csak a helyi önkormányzat engedélyével lehet nagyrendezvényt tartani. Erről Demszky Gábor főpolgármestert is tájékoztatták.

Budapest Parádé 2006

Több olyan világsztár érkezik a Budapestre, a Parádé Bónuszra, aki Európában vagy az Egyesült Államokban önálló fellépésein is sportcsarnokokat tölt meg, egyébként pedig a legnevesebb európai fesztiválokon szokott játszani.

A dj-, liveact- és mc-mezőny három helyszínen vonul föl a Népstadion-kertben és a Syma Csarnokban, este kilenc órától közel ötven fellépő szórakoztatja majd a közönséget. A főhelyszínek mellett chillout-terasz, szabadtéri bár és nyugágyak várják a bulizókat.