Ministry of Sound, Mark Knight kezeiből

Vágólapra másolva!
Mark Knight készítette el a Ministry of Sound kiadó Sessions néven futó sorozatának 12-es számú darabját - az eredmény egy dupla mixalbum a dj tipikus hangzásvilágával. A Housemusic.hu cikke.
Vágólapra másolva!

Mark Knight szinte berobbant a híres producerek élbolyába, ontja magából a jobbnál jobb zenéket, melyeket előszeretettel játszanak olyan híres nevek, mint Roger Sanchez vagy a Deep Dish. Remekül lavírozik a stílusok között, szettjeiben fellelhetők a klasszikus house mellett a tech, tribal, illetve az elektro elemei is, nem beszélve a remek mixtudásáról.

Számos elismerést kapott már a szcénán belül, például az Év Művésze lett a House Music Awardson, illetve rezidenciát kapott a Ministry of Soundban. (Idén egyébként Magyarországon is tiszteletét tette.) Kisvártatva megalapította saját kiadóját, a Toolroom Recordsot, amely óriási sikereket hozott számára.

Kezdetben csak a saját zenéit adta ki, egy idő után azonban már más művészeknek is teret adott, ami nem volt rossz húzás, ugyanis rövid időn belül rengeteg díjat sikerült bezsebelnie. Bízvást értékelhetjük újabb mérföldkőként, hogy a Ministry of Sound felkérte Sessions néven futó sorozata 12-es darabjának elkészítésére, mely kétszer hetvenöt percben mutatja be a készítő zenei világát.

Álmosan kezdődik az első korong, majd felcsendül egy régi klasszikus újraértelmezése - ha nem nézzük meg a tracklistát, elég nehéz lenne rájönni, hogy az eredeti Lustral Everytime című száma. A kissé unalmas első fél óra után hamarosan jön a D. Ramirezzel közösen szerzett Columbian Soul, mely a korong egyik kiemelkedő darabja. Kicsit teches indítás után kellemes szöveg úszik be, egy unalomig ismert alapkiállással, de a dallam nagyon viszi a zenét.

Nem nevezhető a mix folyamatába illőnek a saját szerzeményű, kimondottan durva electro-felhanggal komponált Drug Music. Felborít mindent, amit a lemez odáig felépített, majd egy újabb fordulattal a GusGus Moss című zenéje zárja az első részt.

Így buliztat Mark Knight a Ministry of Soundban

A második erős kezdés után visszavesz a tempóból. A lemez egyik fénypontja a Splitter Alone című száma, erős electrós hatással, lágy vokállal és egy-egy kis gitárral. Utána kellemesen építkezős track következik teches beütéssel: It Comes From Inside, a Low End Specialiststől, Rene Amesz újraértelmezésében.

A végén Mark Knight visszavesz a keménykedésből, és két szám erejéig átadja a terepet a kellemesen csendülő dallamoknak. Az itthon is jól ismert, saját jegyzésű Susan után a megaslágerré vált Sandcastles saját átiratával húzza le a rolót. Magyar vonatkozása is van a lemeznek: Workidz a Work It című számával járult hozzá a zenei anyaghoz.

Housemusic.hu