Rio de Janeiróban a Global Underground

Vágólapra másolva!
A legfrissebb hírek szerint a londoni Layo&Bushwacka! duó fogja mixelni az egyik leghíresebb dj-mixsorozat, a krisztusi korba lépő Global Underground harmincharmadik részét, a Rio de Janeirót.
Vágólapra másolva!

A sorozat minden egyes darabja egy város nevét viseli, most épp Rio de Janeiróét. A tracklistáról egyelőre nem érkezett információ, de azt lehet tudni, hogy a lemez az év végén fog megjelenni.

Az idén a Sziget Fesztiválon is fellépett Layo és Bushwacka közös munkái a kilencvenes évek elejére nyúlnak vissza. Mindketten dolgoztak a legendás Shamen-vezér, Mr C stúdiójában is.

Első közös lemezük az 1998-ban megjelent Low Life volt, melyen az azóta is védjegyüknek számító eklektikus elektronika volt a fő irányvonal.

Nem volt ez másként legutóbbi Feels Closer lemezükön sem, melyen egymás mellett tűntek fel techno-, house-, brazilhiphop- (ugye, nem is olyan meglepő, hogy az új mix Rio de Janeirót mutatja be), downtempo- és dzsessztémák.

A Global Underground elektronikus zenei cédésorozat kilenc évvel ezelőtt indult útjára. Andrew Archer és Scott Dawson által 1995-ben alapított Boxed lemezkiadó cég gondozásában jelentek meg az első albumok.

A kiadó elsősorban a progresszív-house-zenékkel foglalkozott. Az első darabot, Tel-Avivban rögzítették, az azóta már elhunyt Tony de Vit mixelésével. A kiadványok jellegzetessége, hogy mindegyiket egy másik városban rögzítik, bemutatva az ottani klubéletet.

A duó Argentínában

Paul Oakenfold, John Digweed, Sasha, Deep Dish, Sander Kleinenberg és Anthony Pappa is készített már Global Underground-lemezt, melyekkel így "bejárták" többek között Prágát, Buenos Ariest, Ibizát, Hongkongot.

Sőt már 1999-ben Budapestet is, mégpedig Nick Warren jóvoltából, bár ez az utóbbi a hírek szerint nem is a fővárosban, hanem Kecelen készült el, ám ez egy efféle sorozatnál bocsánatos csúsztatás.

party.[origo].hu