Chemical Brothers: Most jön a maximál!

Vágólapra másolva!
A Chemical Brothers ígéretéhez híven valóságos vizuális orgiával megtámogatott koncertet adott csütörtök este a Szigeten. Ed Simons és Tom Rowlands, az elektronikus zene legrockosabb duója a fellépés előtt szerfölött oldott hangulatú sajtóbeszélgetést tartott, melyen a party.[origo].hu is ott volt.
Vágólapra másolva!

Hogyan találjátok meg a közreműködőket az albumaitokra? Néha elég meglepő választásokkal szembesül az ember, mint például a nemrég megjelent We Are The Night esetében Willy Mason feltűnése.
- Sokat szoktunk erről beszélni egy-egy album előkészítésekor, de attól függ, miket hallgatunk éppen, milyen zenék tetszenek. Keresgélünk a Myspace-en, érdeklődünk a barátaink között. Igazából bárki szóba jöhet, aki, mondjuk, jól énekel vagy gitározik.

A Chemical Brothers élő felállása nem változik? Csak ti ketten és a kütyük?
- Pontosan. Más nem jön velünk a színpadra, de nem is baj, mert gépünk annyi van, hogy ha a listájukat szeretnéd, add meg az e-mail-címed...

Szoktatok dj-zni is. Használtok mp3-at?
- Nem, olyankor bakelitről vagy CD-ről játszunk, de így is sokkal egyszerűbb, mint az élő koncert. Arra gyakorlatilag elvisszük az egész stúdiónkat, ahogy most is.

Bizonyára emlékeztek az eddig egyetlen itteni fellépésetekre, három évvel ezelőttről. Sokat változott a mogyoródi Gluglu Fesztivál óta a produkciótok?
- Elég sokat, és nemcsak azért, mert értelemszerűen az azóta írt számaink némelyike is bekerült a show-ba. Igyekszünk minél gyakrabban újítani.

Azért kérdezzük, mert utána valahol azt mondtátok, az pályafutásotok legjobb fellépéseinek egyike volt.
- Na igen, mindenfélét beszélünk a sajtótájékoztatókon...

Forrás: [origo]

A látvány

A látvány még mindig olyan hangsúlyos eleme a show-nak?
- Ha lehet, még hangsúlyosabb. Majd meglátjátok ma este.

Hogyan emlékeztek a magyar közönségre?
- Az említett, három évvel ezelőtti fellépésről nagyon kellemes emlékeket őrzünk. Az egy kisebb esemény volt, kevesebb emberrel, de remek volt a hangulat. Ahogy nézzük, azzal itt sem lesz gond.

Két éve a The Boxer című szám videoklipjét Budapesten forgattátok. Miért pont itt?
- A rendező választása volt a helyszín, de nagyon megörültünk neki. Szívesen ismerkedünk meg egy-egy várossal a turnék kötött programján kívül. Budapest régi épületein ma is érezhető a történelem vibrálása.

Nem volt furcsa annak idején elektronikus zenészként a legjobb instrumentális rockzenének járó Grammyt megnyerni, a Block Rockin' Beats című számmal?
- Ugyan, nagyon jó kis kategória az. Már három ilyen díjunk van, mindre nagyon büszkék vagyunk.

Block Rockin' Beats

Mivel magyarázzátok, hogy a kimondottan a rockzenét kedvelők körében is népszerűek vagytok? Gyakran még rockfesztiválokra is hívnak.
- Szerencsére az emberek általában érdeklődőbbek és nyitottabbak, mint azt sokan gondolják. Rádiót mindenki hallgat, és a legtöbben nem előítéletek, stílusskatulyák alapján választanak zenét.

Mondhatjuk, hogy az új albumon visszatértek a korábbi hangzásotokhoz? A We Are The Nighton mintha lenne egy hangminta egy régebbi lemezetekről.
- Pedig nincsen. Nem mintáztunk régebbi számokat, de hasonló hangok persze előfordulhatnak.

Mit gondoltok, mi lehet a következő divathullám az elektronikus zenében a minimál után?
- Talán a maximál!

Forrás: [origo]

party.[origo].hu