Digitális szavazás a legjobb zenékre

Vágólapra másolva!
A brit BT Digital Music Awards szervezői nyilvánosságra hozták az idei jelölteket. A British Telecom által létrehozott díjat húsz különböző kategóriában osztják. Ezek közül tizenkettőt csak internetes közönségszavazatok alapján ítélnek oda. Az idei jelöltek között található újra a Chemical Brothers is.
Vágólapra másolva!

Idén húsz kategóriában osztanak ki díjakat, ebből tizenkettőt csakis interneten leadható közönségszavazatok alapján ítélnek oda - írja egy angol zenei portál. A mostani jelöltek között található a Klaxons, a Manic Street Preachers és Natasha Bedingfield is.

Az elektroelőadók és dj-k kategóriájában a Chemical Brothers mellett jelölt még Calvin Harris, a Cinematic Orchestra, a Hadouken! és Just Jack is.

A szavazáson minden a zenei élettel kapcsolatban álló területre próbálnak díjat létrehozni.

A szokásos legjobb pop-rock-előadókon kívül lehet szavazni rádióállomásokra, podcastra, lemezboltokra és zenei magazinokra is.

A tavalyi év nagy győztese, a Muse volt, mely két kategóriában nyert: a legjobb indierockcsapat és az év művésze díjat is ők zsebelték be. Lily Allen lett a legjobb popelőadó, és a Mcfly kapta a legjobb honlapnak járó elismerést.

A New Musical Express online verziója lett az év zenei lapja. A Myspace-é lett az év legjobb fejlesztése díj.

Az idei gálát október másodikán, kedden tartják majd a londoni Camden's Roundhouse-ban. Az elmúlt évben több mint félmillió online szavazat érkezett.

Chemical Brothers- Boxer

party.[origo].hu