Bob Sinclar fejében mindig nyár van

Vágólapra másolva!
A francia dj az utóbbi hónapokban uralta a klubokat, rádiókat és a zenei csatornákat Love Generation, a World Hold On, a Rock This Party, a Give a Lil' Love című számait szinte mindenhol játszák. A CLS-nél most megjelent Soundz of Freedome - My ultimate Summer love mix, ezt a jól bevált vonalat követi, ügyesen balanszíroz a sláger és az újítás határmezsgyéjén, soha át nem csúszva a buta happy club muzik-ba, bár új utakat sem jár be, csak üzembiztosan nem más, mint Bob Sinclar.  
Vágólapra másolva!

A tizennégy tracket tartalmazó lemez hossza jócskán túlmegy az egy órás mostanában megszokott terjedelmen, ráadásul van egy dvd is benne, ahol az ismert klipeken kívül (és a Soundz of Freedome legújabb alkotás mellett) ausztrál, dubai, brazil bulikba nyerhetünk bepillantást, ahol az ott lévő embereken teszteli a francia a számait.

Sinclar Rock this-szel teljes mértékben elkapta a rádiók és tv-k jelszintjét. Megfelelően egyensúlyos azon az élen, hogy ne lépje át azt a határvonalat, ahonnan már csak a stílust kedvelők hajlandóak meghallgatni. Az egész album erre a koncepcióra épül nincsenek kiugró, elvetemülten szélsőséges nóták, minden a helyén van, és vigyázz arra, hogy melyik elemből mikor elég. Nehéz feladat, de megoldja.

A Soundz of Freedome-ot sem lehet összekeverni más előadó szerzeményével, a vokált itt is Gary Pine-nak (World Hold On) és Dollarman-nek köszönhetjük. A lemez elkészülésében aktív szerepet játszottak továbbá Bob régi barátai, Cutee B (Rock This Party), illetve Steve Edwards (Watch The Sunrise). És itt még koránt sincs vége a sztárparádénak: a lemezen olyan dj-k korábbi, még sosem hallott Bob Sinclar mixekeit találjuk, mint Mousse T, Jamie Lewis, Axwell, Guy Schreiner vagy Erik Kupper.

A legkülönbözőbb stílusok találkoznak a lemezen (danchall, techo, jazz, electro, funk), amit áthat a Bob Sincler által használt zenei trükkök sora. Ritkán hagyja a hallgatót, hogy csak úgy elmerüljön az alapokban. Minden számnál bekúszik egy vokál, ami elmondja, hogy mi fog történni, nyár-tánc-boldogság. A szövegek egyszerűsége: "nézz rám", "a ritmus jó", "semmi nem rossz" - a pozitív gondolkodás propagandája. Ez még így a nyár végén is elhiteti, hogy nem lesz vége az augusztussal semminek. A dvd tanúsága szerint, ahol többek között ausztrál és dubai bulikból is találhatóak videók, amiken látható, hogy vannak olyan helyek a földön, ahol a nyolcadik hónap csak annyit jelent, hogy jön majd egy kilencedik, de az időjárás nem változik.


World hold on

Sound of freedommal indul a lemez: hosszan kitartott női vokálok, dancehall-os megmondós szöveg, ami arról, szól, hogy tessék magunkat jól érezni. Gary Pim és Dollarman segítenek ebben. Az albumon található egy Rock This Remix 2007-es, ami egy még klubosabbá tett verzió.

A What I Want bevezető énektémája már-már a magyar undergound -alter opera betéteit idézi, de gyorsan ki is mászik belőle. Afrikai ének-együtteseket és mc-ket megidéző énektémákkal pörgeti fel az egyébként csak alap ritmusokkal dolgozó számot.

A Hard című track megfelelően menetelősre sikerült, persze ez várható volt a cím után. Tökéletes mélyekkel és fuvolával adja meg az alaplüktetést. A Kiss My Eyes egy Cube Boys mix, igazi lüktetős techno - persze úgy hogy közben átment Bob Sinclar stílusszűrőjén, de mégiscsak utazás a 90-es évek klubzenéibe, a következő: I feel for you akár sziámi-párja lehetne.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!