Megjelent a pszichedelikus On the Right Path

Vágólapra másolva!
A Para Halu formációból ismert Hohmann Ádám indította útjára a Psylife Recordst, amelyet a kísérletezgető kedvű nemzetközi (és persze hazai) psytrance-művészek gyűjtőhelyánek szán. Jó nyomon jár: az első válogatás máris kapható. A Psylife.hu ajánlója.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi néhány év pszichedelikus trance zenei történései, valljuk be, túl sok újat nem hoztak a műfaj régi rajongói számára. A stílus szép lassan (minimum) három alműfajra tagolódott, ami tulajdonképp eleinte biztató jelnek tűnt. Néhány év alatt mégis "kifutotta magát" mindhárom, és elhivatott trenszer legyen a talpán aki ma, a heti sok tucat megjelenés között megtalálja az egy-egy valódi értéket - és még az is lehet, hogy aztán az az egy is elbukik, a "minden hangot hallottunk már" csalódásával. Nem csoda hát, hogy pesszimista psy-rajongók egyre többen egyetértenek az egykori Emou.szám refrénjével: The summer is old...

Persze vannak azért még művészek, akik kísérletezgetnek, a legújabb hangzásokat keresik, és ehhez a legmeglepőbb fúziókat használják, szigorúan távol tartva magukat szintetizátoraik preset-beállításaitól. A Psylife kiadó feje, Hohmann Ádám közülük gyűjtött össze néhányat a debütáló Psylife-válogatásra.

Az On The Right Path az első a sorban, és nem is csupán psytrance-kiadványok követik majd - az első még idén nyáron. Az ilyenek a Psylife sublabele, a Halu Beats Records égisze alatt látnak majd napvilágot. Többek között Kalumet első teljes szerzői albumára, és dark progresszívtől minimáltechnóig sok mindenre lehet majd számítani.

Az On The Right Path energikus és intelligens zenék gyűjteménye, amely olyan világszerte elismert művészek együttműködésével készült, mint a basszusfutamok varázslójaként is emlegetett amerikai Ocelot, a tánctereket robbantó argentin Megalopsy duó, a deeppsy orosz nagymestere, CPC, vagy az izraeli Tsabeat (aka Sattle Battle), a maga felejthetetlen funkyritmusaival.

Néhány egyre nagyobb sikereket elért feltörekvő projekt is kiérdemelt egy-egy helyet a lemezen, így hallható rajta Encephalopaticys-, Blisargon Demogorgon-, Phobos Azazel-felvétel, illetve a magyar Chemical Sp00n formáció, és a The Path is. Ez utóbbi projekt Cacao című számának Freaking-remixével már találkozhattunk a legutóbbi Goa Gil-mixcédén (Karmageddon) is. Jelenleg épp a Para Halu-val közösen készített debütáló albumukon dolgoznak, miközben váratlan fúziókkal teli jövőbeli hangzásokat, és sosem hallott groovy-alien-psy-t ígérnek.

Psylife.hu