Melodikus trance Markus Schulz második albumán

Vágólapra másolva!
A már tizenöt éve a dj-pályán lévő Markus Schulz az utóbbi években került egyre inkább reflektorfénybe, stílusa a progresszívhouse és a trance határán mozog, így mindkét tábor elismeri tehetségét. A Housemusic.hu cikke.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, Markus Schulz szerencsés csillagzat alatt született - miután kiadta első szerzői albumát (Without You Near), felkerült a Dj Mag Top 100-as listájának 19. helyére, nagy sikert aratott Ibiza 06 című mixével, és a hetente jelentkező Global Dj Broadcast rádiós show-ja ma már több mint 30 rádióadón megy világszerte.

Második szerzői albuma, a Progression igazi melodikus trance-album chillout-számokkal, gitárral és vokálokkal fűszerezve. "A Progression nyáron született, míg a debütáló album télen, ezért a Progression nem annyira komor, inkább a napos miami napok érződnek rajta. A Trinidad to Miami például akkor született, amikor éppen az óceán felett repültem, és a napsugarak a vízen csillogtak" - így Markus.

Emberünket saját bevallása szerint nagyon inspirálja két leggyakoribb tartózkodási helye, Miami és Berlin, illetve az ottani fellépései. "Amikor játszom az embereknek, az annyira feltölt, annyi ötletem lesz, hogy egyből stúdióba kell mennem. Amikor pedig a stúdióban vagyok, alig várom, hogy lejátsszam a dalt, és lássam az emberek reakcióit. A kettő egymásból táplálkozik" - jelentette ki egy ízben.

"Amikor a saját dalaimat írom, mindig úgy teszem, hogy közben a közönségre gondolok, és próbálom azt a bizonyos érzést kiváltani, amit én éreztem zenehallgatóként. Ez valami olyasmi, ami átsegít a rossz pillanatokon, a jó pillanatokat még boldogabbá teszi. Nagyon büszke vagyok erre az albumra, és remélem, akik hallgatják, ugyanúgy fogják szeretni, mint én" - mondta a Progression-ről.

Az albumon olyan nevek közreműködtek zeneszerzőként vagy énekesként, mint Anita Kelsey (az ő hangját például a Bluefish Been Too Long című klasszikusából ismerheti a közönség), a szintén gyönyörű hangú Carrie Skipper, a producerek közül pedig Andy Moor, Noel Sanger vagy a Departure.

Forrás: [origo]
"Miami napok érződnek rajta"

"Egy szerzői album sokban különbözik egy mixcédétől - utóbbi egyfajta pillanatkép arról, hogy miket játszol a klubokban az adott időszakban, míg egy szerzői album sokkal jobban kifejezi, mi rejtőzik benned. Csodálatos látni a tömeget, hogy hogyan reagál a saját szerzeményeidre" - vallja Markus, aki az albumot természetesen egy turné keretén belül szeretné megismertetni a közönséggel. Markus Schulz Magyarországon legközelebb augusztus 19-én, a siófoki Palace-ban lép fel, a Summer Closing Party keretében.