Átvészelték a drogvádakat az ibizai megaklubok

Vágólapra másolva!
Sokan sokfélét híreszteltek az idei rémisztő ibizai állapotokról. Klubbezárásokról, fokozott rendőri ellenőrzésről, hangulatváltozásról szólnak a pletykák. A party.[origo].hu tudósítója a helyszínen járt, így saját tapasztalatai alapján számolhat be róla, mi a helyzet az egyik legkedveltebb nyári partyszíntéren.
Vágólapra másolva!

A történet június elején kezdődött, amikor is a nagy nyitó hétvége után a spanyol hatóságok azonnali hatállyal bezárattak három híres bulihelyszínt, jelesül az Amnesia és a DC10 nevű klubot, valamint a Bora Bora Beach ingyenes tengerparti szórakozóhelyet. Az indok az volt, hogy a 2005-2006-os idényben az említett helyek nem tettek semmit a drogfogyasztás és -terjesztés megállítása érdekében.

Az akciót állítólag többéves nyomozás előzte meg. A helyi rendőrség állítása szerint a klubok tulajdonosai a felhívások ellenére semmit sem tettek, így maguknak köszönhetik a bezárásokat és a közel 6000 eurós büntetést. Az Amnesiát és a Bora Borát egy hónapra, a DC10-t két hónapra zárták be. Tekintve, hogy a szezon június közepétől szeptember elejéig tart, ez jelentős érvágás volt az említett helyeknek.

Ami a tudósító küldöttséget illeti: indulás előtt kitört rajtunk a pánik, a kéthetes ottlétre ugyanis terveztünk egy-két Cocoon-estet az Amnesiába, és természetesen szinte minden késő délutánunkat a Bora Borán szerettük volna eltölteni, napozva és klubzenékre lazulva. Itthonról úgy tűnt, ennek búcsút inthetünk, a dolgok mégis jobban alakultak. Kiderült, a Bora Bora ugyan zárva van, de közvetlenül mellette, a Jet komplexumban tovább él a buli. Minden délután óriási party kerekedett az őrök között önfeledten szórakozó 100-150 fővel.

Az Amnesia azonban zárva tartott, a tíz éve tradicionálisan itt rendezett, Sven Väth nevével fémjelzett Cocoon-esteket átvitték a Privilege-be. A két klubot sajnos össze sem lehet hasonlítani: hiába játszott Pascal Feos és Sven Väth is remek szettet, a magát az egész szigeten legnagyobb klubjaként hirdető Privilege óriási csalódást okozott.

A mindennapos nyitva tartás nyomán büdös vécék, egyébként pedig lehangoló sötétség és gyárfíling fogadott (ebben kicsit az egykori, szentendrei Complexre emlékeztetett ). Nem szólva a horrorisztikus árakról - igaz, ez nem csak a Privilege-re jellemző -: 2 deci kóla 8 euróba került.

Aztán egy szép napon megjelentek az Amnesia "visszatérését" hirdető plakátok. Július 7-én, szombaton meg is nyitott a klub, de addigra a DC10 már öt napja működött - egy hónappal a büntetésének lejárta előtt. A Bora Bora ajtóiról pedig július 10-én (utolsó ottani esténken) kerültek le a sárga rendőrségi szalagok.

Forrás: [origo]

Örömhír