Az északi part válaszol - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A háromnapos zánkai Balatone Fesztivál három sztárja az Asian Dub Foundation, a dárenbézer Dillinja, valamint a breaker Freq Nasty lesz. A pénteki keceli fesztről viszont elmondhatjuk, hogy több külföldi fellépője akad, mint hazai, sőt a brit S.O.S., a német Martin Landsky, a kanadai Jay Tripwire és az argentin Martin Garcia most mutatkozik be a hazai klubbereknek.
Vágólapra másolva!

Sound után Tone

Úgy tűnik a fesztiválszervezők is fölfedezték a Balatont. Még egy hét sem telt el a Beastie Boysszal, Basement Jaxxszel, valamint Krüderrel és Dorfmeisterrel teljes, Zamárdiban rendezett Balaton Sound óta, máris itt a Balatone Fesztivál, amely az északi parti Zánkán nyitott csütörtökön.

A fesztivál rendezői talán kevesebb nagy nevet cserkésztek be (a szabályt erősítő kivétel az Asian Dub Foundation), de nemcsak az időjárás miatt lesz forró a hangulat az egykori úttörővárosban.

Aki az említett ázsiai dubalapítvány zenéjére hegyez, annak péntek este fél tizenegyre kell Zánkára érkeznie, ahol ezúttal egy élőzenekarral találkozhat a nagyszínpadon. Az echte elektronikus zenei programok zöme viszont a Cafe nevű helyszínen zajlik le.

A csütörtöki nyitónapon például a Bikini koncertje után kezdődik a táncmulatság, Fine Cut Bodies liveactjét az egyebek mellett a hazai Mayday-himnuszt szerző duó, Collins és Behnam föllépése követi.

Pénteken drum'n'bass lesz a ritmus, a brit Dillinja és a magyar Soundhunter jóvoltából. Szombatra pedig break jut, közvetlenül a Colorstar és Brains koncertje után, amikor az új-zélandi mágus, Freq Nasty és egy idősebb, valamint egy fiatalabb győri dj, Palotai és Sikztah segíti a balatoni visszhangzást.

Keceli zúzás

Magyarország talán legpatinásabb elektronikus zenei klubja, a keceli Korona egy egynapos pénteki partyt nevezett ki Kecel Festivalnak - a négy különálló helyszínen zenélő fellépők lajstromát mustrálva, teljesen jogosan.

A Main Arenát a stílus alapján nevezhetnék akár Progressive House Stage-nek, a fellépők nemzetiségét elnézve pedig brit-magyar barátság színpadának is. Itt tűnik föl Steve Lawler, Desyn Masiello, Omid 16B, Demi, valamint a magyarországi partyn először megnyilvánuló S.O.S., illetve a hazai üdvöske, Kühl.

Szintén neves dj-k táncoltatnak a Club Hallban, ahol a német Martin Landsky (ő is újonc a hazai színtéren) és egy újabb latinos nevű brit, James Zabiela táncoltat, valamint az undergroundból érkezett hazaiak, jelesül Naga, Beta és André.

A medencés bulin két jónevű dj, a techhouse-ban otthonos, német Matthias Tanzmann és a kanadai Jay Tripwire - szintén most debütál hazánkban - képviseli az internacionalizmust, míg a hazai ízeket többek között Chriss.

Az afterórákra is jut egy elsőbálozó, elvégre az argentin Martin García sem járt még Magyarországon, a román dj Kool viszont igen - a keceli rezidensek, Pat Duff és Banny pedig egyenesen itt élnek.

Még több buli a Partytárban!

Peter Poppara