Elkezdődött a legrégibb magyar fesztivál - 32. EFOTT Debrecenben

Vágólapra másolva!
Kedden, a nulladik napon délben nyitották meg a kapukat a Debrecen melletti Vekeri-tó partján, hogy elinduljon a 32. Egyetemisták és Főiskolások Turisztikai Találkozója. Az eddigi legnagyobb EFOTT-on tizenkét helyszín háromszáz fellépője várja a fiatalságot. A fesztivál utolsó napján egy Guiness-rekordkísérlet is lesz.
Vágólapra másolva!

Három hét alatt épült fel az EFOTT-város Debrecen mellett, a Vekeri-tó partján. A nulladik napon, azaz kedden délben nyitották meg a kapukat, hogy a sátorozók kényelmesen belakhassák a területet. Bár még csak egy színpad üzemelt (Pál Utcai Fiúk- és Kiscsillag-koncert volt), a fesztiválozók már évek óta esküsznek a nulladik napi varázsra.

A fesztivál első napján, szerdán már mind a tizenkét helyszínen elindulnak a programok. Vekeri-tó és Debrecen-Nagyállomás között folyamatosan ingyenes fesztiválbusz szállítja a közönséget. A szervezők mindenre felkészültek, közleményük szerint a menetrenden kívül még tíz busz áll készenlétben, melyek bármikor bekapcsolódnak az ingázásba.

Külön jó hír, hogy a bérletes karszalaggal ingyen használható a debreceni villamos és a kerekestelepi strand is. Ugyancsak a fesztiválozók kedvéért megtörtént a terület szúnyog- és kullancsirtása.

Az EFOTT hét zenei helyszínén több mint kétszáz koncert lesz hallható. A Nagyszínpadon többek közt a Belga, a Zanzibar, a PASO, a Bikini, a Quimby, Yonderboi, a Kispál és a Borz, a Magna Cum Laude, a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Back II Black, illetve a Tankcsapda zenél.

A Borsodi-malátabár a Mystery Gang, Jamie Winchester&Hrutka Róbert és a Doors-emlékzenekar fellépésének is helyet ad. A Café Színpad deszkáit tapossa közel hatvan fellépővel együtt a The Moog, a Heaven Street Seven, a Neo, a Váradi Roma Café, a Colorstar, a Korai Öröm, dj Ludmilla és a brit drum'n'bass-sztár Klute.

A Pepsi-sátorban lehet elcsípni a Hooliganst, Gáspár Lacit, az Animal Cannibalst, a Unitedet, a Tigrist és a Supernemet is. A Zúzda Színpad kizárólag a keményebb műfaj helyszíne, itt csap a húrok közé a Junkies, a Fresh Fabrik, a Kalapács, az Auróra, az Akela, a Superbutt, a Subscribe és a Neck Sprain is.

A Next Kamionon mc Jammin, a kongás Jero és a gitáros Sam Small közreműködésével minden este Karányi zenél, és a nextes csajok is ott lesznek. A Dubszékházban pedig a Tilos-dj-k pörgetnek.