Sven Väth a szigeten és goafesztivál Egernél - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A technomágus Sven Väth turnéjának budapesti partyja és a No Man's Land Festival a hétvége két legfontosabb partyprogramja. Emellett a többi szokásosnak mondható: brit élvonalbeli houserek és dárenbézerek, német és holland trancerek, valamint francia electrós.
Vágólapra másolva!

A héten elsősorban teljes erőből beindul a fesztiválszezon. Már szerdától tart a goaszcéna egyik legerősebb idei programja, a No Man's Land, Egerszalók és Egerszólát közelében, a Laskóvölgyi-víztározó szomszédságában. A pszichedelikus zene minimalistább vonalából majd' mindenki ott lesz, de a több tucat külföldi fellépő között nem csak a goások találnak a kedvükre valót. Ugyanis a minimál és techhouse stílus jelesei közül is jó néhányan megjelennek.

A pénteki drum'n'bass-betevő ismét a Mokka Cukában fogyasztható. A műfaj folyós fajtájából kap ízelítőt a közönség - ahogy az a Different Drum-bulikon már megszokott. Sőt a brit fellépők részvétele sem ritka az ilyen alkalmakkor, ezúttal Survivalé lesz a fő produkció, de reményeink szerint a mi dj Longmanünk sem marad szégyenben.

A szintén szigetországi Lexicon Avenue talán missziójának tekinti, hogy a magyar klubok vagy partysorozatok nyári szezonját megnyissa. A múlt heti itteni produkció után most Prognostic nyári hadjáratát egy római Duna-parti (római-parti) csónakházban indítja el a duó.

Egy másik brit, Lee Burridge a múlt héten Kecelen, most pénteken pedig a hajógyári-szigeti Dokk Open Airben szórakoztatja a progresszív-house híveit, ezúttal egy honfitársa, Mark Knight, illetve két hazai nagyság, Chriss és Kühl is zenél a bulin.

Indul a siófoki Palace nyári szezonja is egy angol slágergyáros producerrel, Michael Grayjel a House Gardenben és az amerikai Behrouzzal a Progressszív Arénában. Az utóbbi dj egyébként a Deep Dish warmup-dj-jeként is működik.

A balatonfüredi Columbus Dance Clubban - a latinos neve ellenére német - Raul Rincon pörget szombaton, aki nagy megdöbbenésünkre még nem játszott Magyarországon. Rajta kívül ott lesz még Hamvai PG, Flamemakers és Leslie.

Az e havi trenddel szembeszállva a kiskunhalasi Dance Tunning Disco éppen szezont zár, mégpedig egy angollal, Ashley Cassellal, akiről jó tudni, hogy a híres neves Global Underground label kötelékébe tartozik.

A budapesti szombat estébe durrant bele a Hyperspace csapat: Hot X-ék és a hajógyári-szigeti Eventshall vendége a hírneves német technomágus, Sven Väth, aki éppen aktuális turnéjának keretében érkezik Magyarországra.

Egy híddal odébb, a Mokkában kivételesen nem a törtütemekre szomjazók gyülekeznek, annál inkább az electro rajongói. A stílben járatos Kollektiva és Test crew ezúttal a Franciaországból hívott vendéget, nevesül a Vicarious Blisst.

Forrás: [origo]
A Laskóvölgyi-víztározó partján (No Man's Land Festival)

A Kashmir/K2 udvarán, a Backyardban azonban igencsak törtre veszik a figurát: a Need4Speed mostani vendége a brit Audio és Chris Renegade. Bent, a K2-ben pedig a Black Hoe breakcore-os netlabel emberei pattogtatják a fanatikus törtütem-rajongókat.

A belvárosi Merlinbe a Synergie vár vendégeket: dj Ton Tb-t és a Mark Normant, akik a holland trance-szcéna üdvöskéi. A magyar vonalat Inpieces, Tebron és Insolex képviseli szombaton.

Még több party és részletek a Partytárban!

Peter Poppara