A vigyori és a hegedűs - a Mark Knight/Lee Burridge-party nyertesei

Vágólapra másolva!
Június 22-én, pénteken két igazán unikális zenei stílust képviselő sztárt lát vendégül a Hajógyári-sziget partykomplexumának speciálisan erre az alkalomra kialakított openair-helyszíne, a Dokk mögött. Megvannak a jegynyertesek.
Vágólapra másolva!

A mindig vigyorgó Lee Burridge-ről már jól tudjuk, miért lehet szeretni - szettjeiben zenei játszadozásai során már akkor breakbeattel és aciddel csavarta mixeit, mielőtt ez még divattá vált volna a proggie-szcénában.

A kilencvenes években jó ideig Hong Kongban és Thaiföldön tevékenykedő dj-producer neve Európában (aztán szerte a világon) Fabric-rezidenciája, a Craig Richardsszal közösen tartott Tyrant-estek révén vált ismertté. Mixlemezeinek dalait (Deeper Shades of Hooj, Global Underground - Nu:Breed 05, Tyrant 1, 2 és a 24/7) pedig kívülről fütyülik a house-rajongók.

Mark Knight a Dokk Progression egyik januári állomásán debütált Magyarországon, és hangos közönségsikere láttán már akkor borítékolni lehetett, hogy a Dokk nyári programjából sem maradhat ki.

Mark zeneszerzői és dj-karrierjének története nem éppen tucatsztori. A Commodore 64- és Amiga-játékok bűvkörében élő fiatal srác eredetileg nem a klubok, hanem számítógépes játékok világában élt. A mind a mai napig pécés játékokhoz (is) zenét író Mark a Theme Park World aláfestő zenéjéért nemrég megkapta a Brit Film- és Televíziós Művészetek Akadémiájának díját.

De nem csak számítógépen, hanem hegedűn és elektromos hegedűn is mesterien játszik, ebben a minőségében fellépett már a Massive Attackkel és a Tricks Upon Travellersszel is, de folkpunk- és más bandákkal is együtt koncertezik.

A széles körben ismert és elismert zenész persze nem átlagos house-t játszik. 2003-ban nem véletlenül léphetett a Ministry Of Sound pultjába, ahol később rezidens lett, a szakma pedig a 2004-2005-ben a megújhodó house-szcéna egyik legeredetibb művelőjeként kezdte ünnepelni.

Érdemes figyelni kiadói, a Toolroom Records és Toolroom Trax megjelenéseit, ahol júniusban is egy elég komoly kislemezzel, a D Ramirezzel közösen jegyzet Colombian Soul ep-vel jelentkezik.