Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Csók és még mi minden - magyar Guiness-rekordok

Vágólapra másolva!
Szombaton arra készül Budapest, hogy visszavegye a tömeges csókolózás világrekordját Manilától. Júliusban a Farkashegyi Reptéren a tömeges dj-zés Guinness-rekordját próbálják megdönteni. De volt már magyar fröccs- és dödöllerekord, fogmosáscsúcs, sőt mi tartjuk a legmagasabb konty rekordját is.
Vágólapra másolva!

Nem csak csókolózásban, de fogmosásban is nagy a harc Budapest és a fülöp-szigeteki főváros, Manila között, mely a Guinness Bookba kerülésért folyik. Jelenleg a legtöbb egyszerre fogat mosó gyermek tekintetében Dévényi Tibi bácsi hathatós közreműködésével a magyar fővárosé a pálma, de remélhetőleg szombaton a csókolózó fiaink-lányaink is visszakerülnek a könyvbe.

A 2005-ös csókvilágrekord mellett egyéb magyar Guiness-rekordjavításokról adhatott hírt a média az utóbbi években. Az első, a szó szoros és átvitt értelmében egy csúcsfelállítás volt, 2002-ig ugyanis a legmagasabb konty kategóriában nem tartottak számon rekordot, így egy ötcentis konty is elég lett volna.

Az akkori Millenárison (ma már Jövő Háza) rendezett fodrászverseny mellékattrakciójaként Béres Alexandra fitneszkirálynő fejére egy ötkilós vázra került a fejtetőtől számított háromszáztíz centiméter magas hajkorona. A rekord előkészítésén huszonnégy fodrász, majdnem kilencszáz órán keresztül dolgozott.

Három évre rá 2005-ben szerezte meg Budapest először a csókvilágrekordot, ekkor 5874 pár csókolózott a Dork és Kozma által átfestett Erzsébet-hídon a Színes Bulvár Lap és a Supergroup jóvoltából. Azóta - idén februárban - a manilaiak erre is rátettek vagy kétszázötven párt, visszaszerezve ezzel a Guinness-rekordot.

A szombati Kossuth téri sztárparádé keretében (ahol föllép a No Thanx, a Hiphop Boyz, Puskás Peti, Póka Angéla, Stohl András, Gesztesi Károly és dj Sterbinszky és a tömegben csókolózik Viva-Ada és Viva-Timo, Dundika és pasija, valamint Kontor Tamás és Szabó Eszter) kábé hatezerötszáz pár hódíthatja vissza rekordot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről