Elektronikus világrekord-kísérlet

Vágólapra másolva!
Idén első ízben rendezik meg az International Electronic Music Festivalt (IEMF). Az esemény a magyarországi elektronikus zene teljes skáláját kívánja felvonultatni, és ha a lineupra tekintünk, láthatjuk: ez tényleg nem csak üres szólam. Egyenesen Guinness-rekord-kísérletről van szó!
Vágólapra másolva!

A rekordkísérlettel egybekötött rendezvény alkalmával - július 25. és 28. között - közel 500 lemezlovas fogja pörgetni a korongokat hazánk legjobbjaitól a külföldi sztárvendégekig négy "évszakon" és négy éjszakán át, a Farkashegyi Repülőtéren.

Az évszakoknak rendkívüli jelentősége lesz. A tavasz, nyár,ősz és a tél fogja szimbolizálni az egyre pörgősebb ütemeket. Két szabadtéri helyszín és két zárt aréna gondoskodik majd arról, hogy minden elektronikus zenét kedvelő megtalálja a kedvére valót. Magyarországon egyedülálló módon napról napra változni fog a díszlet,a fénytechnika, az évszakokhoz igazodva.

Lássuk, mely stílusok jutnak kiemelt szerephez a rendezvényen. A két szabadtéri helyszín közül a nagyobbikon funkhouse, house, trance és progresszív fog szólni. Itt olyan külföldi fellépők képviseltetik magukat, mint a német Bryan Summerville vagy a belga Svenson.

A másik szabadtéri helyszín a goásoknak szól majd. A legkitartóbb természetimádók négy napon át döngölhetik majd a közel ezerhektáros zöld gyepet. A keményebb táncoltatók közül itt lesz egy egész izraeli különítmény: Azax Syndrom, Space Buddha, Sesto Sento, Gataka, Cyber Cartel.

A két zárt helyszín egyike természetesen a technóról fog szólni - az 1700 négyzetméteres repülőgéphangár tökéletesen alkalmasnak tűnik erre. A nyitó napon, azaz "tavasszal" az electro dominál majd. Az egyre nagyobb teret hódító stílus után a "nyár" következik, a minimállal. Közeledvén az erősebb ritmusokhoz, az "ősz" már a clubtechno stílusában fog eltelni, végezetül a tél már a legkeményebbeknek szól, azaz a hardtechno kedvelőinek.

Itt érdemes szór ejteni az egyik nagynevű fellépőről: Go Hiyama először jön Magyarországon. A japán származású fiatalember főként a technorajongók körében örvendhet töretlen népszerűségnek, de munkássága az egyéb stílusokban tevékenykedők körében is elismert.

Forrás: [origo]
BPM Junkie

A másik zárt arénába az első napon a drum'n'bass rajongóii várják. A "nyár" közeledtével a breakbeat- és dubimádók örülhetnek, aztán beköszönt az "ősz", a hardstyle-lal. A "tél" a legelvetemültebbeknek való, jön ugyanis a hardcore. A stílus tábora kisebb, mint pár évvel ezelőtt, ezért a szervezőknek feltett szándéka a régi arcokat újra előtérbe tolni.

Kommunikációs probléma miatt Nils Noa és Chris Fortier mégsem jönnek el a fesztiválra, tehát aki erre készült, inkább koncentráljon a "maradék" 500 előadóra...

Az IEMF fesztivál szerződést kötött a Gyermekrák Alapítánnyal, tehát a bulinak egyfajta jótékony vonatkozása is lesz. Mindemellett milliónyi játéklehetőség - bungee-jumping, darts, biliárd, csocsó, tollaslabda, strandröplabda, homokfoci, lovaglás, tandem- és ejtőernyős ugrás, kosárlabda -, dj-tehetségkutató, shopok, szépségverseny, egyszóval minden lesz, ami egy vérbeli nyári fesztiválon elképzelhető.

(x)