Tömegek várhatóak Senkiföldjén - nyerteseink!

Vágólapra másolva!
Immáron harmadszor rendezik meg a No Man's Land fesztivált. Valószínűleg a psy szcénán kívül mozgó zenerajongók erről mit sem tudnak, hiszen eddig a fesztivál különösképpen nekik szólt, de most először több olyan körülmény is megváltozott, amitől az idei ötnapos rendezvény szélesebb rétegeket is meg fog mozgatni. Megvannak a nyerteseink!
Vágólapra másolva!

Ilyen elsődleges változás a zenei kínálat változása. Az elmúlt években - 2004-ben, majd 2005-ben legutóbb - ugyanis tisztán pszichedelikus fesztiválként kezelhettük a Senkiföldjét, még akkor is, ha kezdetektől fogva olyan a szcénán kívül munkálkodó előadók is színesítették a programot, mint Naga, Beta (Chi Recordings), Titusz (Carbonfools, Belga), Oxybion és Celsius (Tilos Rádió), Polymorphin (Two-B-Music), Prof. Adam (Hadshot Records).

Ezen előadók jelenlétükkel már csírájában hordozták azt a szemléletbővülést - szemléletváltásról nem beszélhetünk - , ami azóta sokkal markánsabban tetten érhető, például az idei fesztivál programjában, de a téli időszak klubestjeiből is nem egy példa említhető. Nevezetesen, hogy a psy, főleg annak progresszív címkével ellátott része, nyitottá vált a techhouse, minimal, elektro előadókra. Nem írunk zenét, mivel zeneileg egyébként is voltak közös pontok ezen stílusok tekintetében, de az pár éve még elképzelhetetlen volt itthon, hogy a német Cocoon Records - Sven Vath kiadója - tagja, az Extrawelt is meghívást kapjon egy pszichedelikus fesztiválra.

Igazunkat misem támasztja jobban alá, mint hogy külön minimal/electro/tech house színpad is lesz a rendezvényen - Mackie Sound 60 KW - olyan külföldi előadókkal, mint Jokke, Shuma, Bjoern Mandry, Chriss Source, James Monro és olyan magyarokkal, mint a Polymorphin, Isu vs. Chrom, Naga vs. Beta, Mango. A színpad fantázianeve a Dirty (Piszkos) lett és a szervezők azoknak ajánlják, akik a táncot mostanság négy negyedben gondolják el.

Ha hozzávesszük, hogy összesen három színpad ontja majd magából a zenét és egyéb performansz előadásokat, akkor jogosnak tartjuk, hogy zenei- és zsonglőrtalálkozónak hívják a fesztivált és nem másnak.

A fő színpadon - Meyer Sound System 200 KW - a hazánkban hagyományosan népszerű fullon előadók kapnak helyet. A Human Blue 2005-ben is óriásit zenélt már, Kristian, Shane Gobi, Doc és Edoardo viszont most először játszik ezen a fesztiválon.

Szintén a fő színpadot erősítik a jobb név híján psychedelic gyűjtőnevet viselő előadók, ahol a magyar Para Halu live mellett főleg Psybaba-közeli dj-k játszanak majd, illetve jön két görög projekt, az Orestis és a Stranger, kettejük közös projektje az Alitia, ami meg soha nem volt sehol.

Forrás: http://nomanslandfestival.com

Ezen a színpadon játszanak majd a progresszív előadók is. A szcéna egyik zászlóshajója, az Iboga Recordings képviselteti legjobbjait (Ace Ventura, Antix, Reefer Decree, Oliver), de Son Kite, az Element vagy a Magnetrixx élő előadásai is megdobogtatnak jó pár szívet.