Ingyenjegyet nyertek Beyoncé bécsi koncertjére

Vágólapra másolva!
Kedden, május nyolcadikán egészen közel jön hozzánk Beyoncé - az amerikai popdíva Bécsben koncertezik. A musicalhős énekesnő nemrég magyar zenészekkel is dolgozott. Megvannak a bécsi koncert jegynyertesei.
Vágólapra másolva!

Beyoncé legutóbbi nagy dobása a Dreamgirls című musicalfilmben való alakítás volt - az énekesnő egy fekete lányt alakít (a filmben együtt szereplő háromból, akik a hatvanas években énekestrióként próbálnak befutni).

Ez sikerül is nekik, de rengeteg nehézség, árulás és személyes dráma - mindezt vérpezsdítő soulzene, a legnagyobb fekete sztárok összjátéka és sok csillogás köríti a filmben.

Még a Dreamgirls bemutatója előtt azonban Beyoncé álomszerű évkezdést produkált: amellett, hogy a filmzenealbum is tarolt az amerikai lemezlistákon, saját lemezét, a B'Day-t is sikerült a duplaplatinás minősítésig tornásznia, ami azt jelenti, hogy a lemez már január elején túllépte a kétmillió eladott példányt - megjelenése hetében pedig már megvolt a félmillió is.

A B'Day egyébként Beyoncé második szólóanyaga, melyet épp tavalyi őszi huszonötödik születésnapjára jelentetett meg. Előző, Dangerously in Love című lemeze nagy sikerének egyik összetevője volt, hogy Beyoncé kitört az r'n'b börtönéből, ahová a Destiny's Child vonala lökte, és eklektikusabb, modern popzenére váltott át.

Ez a lemez viszont sokkal nyersebb és életrevalóbb, mint a Dangerously in Love. Kevesebb a szirupos ballada, de sok utalás a hatvanas évekre, sőt a kifejezetten rockos Suga Mamá-val a fiatal Tina Turner előtt tiszteleg.

A szokásos közreműködők (Jay-Z, Pharrell, Rich Harrison) mellett egy feltörekvő norvég producerpáros, a Stargate is feltűnik a lemezen, és az ő akusztikus gitáros balladájuk, az Irrepraceable az album egyik legsikerültebb darabja.

Legutóbbi hír a sokak által csak a XXI. század modern popdívájának tartott Beyoncéval azonban éppen az, hogy vissza kellett vonni az összes albumot a boltokból egy élesedő szerzői jogi vita miatt.

A Dres'Day nevű előadó ugyanis jelentette, hogy engedélye nélkül használták föl egyik dalát, a Still in Love-ot Beyoncé új albumán. Mint az énekesnő nyilatkozta, eredetileg ez a felvétel nem szerepelt a lemezen, de annyira megtetszett neki, hogy nem bírt ellenállni, hogy rátegye a lemezre, de az "teljesen kiment a fejéből", hogy egyeztetni kell a szerzői jogokat.

Forrás: [origo]
Beyoncé rapper férjével, Jay-Z-vel

Az ötszörös Grammy-díjas Beyoncé magyar kapcsolódása, hogy tavaly év végén megjelent remixalbumát a budapesti Karmatronic Records által készített átdolgozással kezdi. A kiadó művészei (Achilles Sparta és Krajczár Péter) egy nap alatt készítették el remixeiket az akkor még kiadatlan Beyoncé-sávokból. A Ring the Alarm című szám két általuk megálmodott változata közül az egyik azonnal célba talált, olyannyira, hogy - egyetlen dance-átiratként - a a lemez első száma lett.