A majom és zenekara - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A múlt heti parádés választékot ezúttal gyengébb hétvégi program követi. Ínyencfalatok azonban így is akadnak a menüben: a skót JG Wilkes és a Ninja Tune-os Bonobo neve vagy a legendás halásztelki psy-party vadregényes helyszíne mind érdekes programot garantál.
Vágólapra másolva!

A Merlin Budapest továbbra is tartja idei tempóját: hétvégénként két minőségi buli az átlagsebesség. Pénteken a Kill The Dj-sorozat második partyjára kerül sor, az e heti áldozat a tíz éve futó glasgow-i klubsorozat, az Optimo rezidense, JG Wilkes.

Szombaton folytatódik Bomb The Jazz kétestés szülinapi megemlékezése, a Doubleshot. A második lövést a londoni Ninja Tune kiadó üdvöskéje, Bonobo és zenekara adja le. Jobbára hangulatos hiphop várható a Gerlóczy utcai koncerttől, hazai részről a sorozat rezidensei, Waxman, Suhaid és Vázsonyi János szaxis mellett maga Palotai Zsolt is letesz egy dj-szettet a születésnapi ajándékok közé.

A hiphop híveinek pénteken viszont Debrecenbe kéne menni, pontosan a helyi Unplugged Clubba. Itt ugyanis egy amerikai mc, Prozac Tuzrner ír társaságban (dj Flip, Filthy Rich) löki a szöveget a Romlott hazai buliján.

Szintén pénteken egy A38-as koncertre készülhetnek az ínyencek. Sanzon, klezmer, szving, latin, kelet-európai roma zene, azaz stíluskavalkád modern köntösben - ez jellemzi a török származású osztrák énekesnő, Fatima Spar bandájanak, a Freedom Friesnak a zenéjét. Előtte egy kis hazai jazzy elektronika, az Ez a Divat koncertje formájában, utána pedig Nafta és Suefo, azaz a Vono Box Dj's, valamint a rezidens Miki Kever szettje teszi teljessé az El Bombo Atomico műsorát.

Ugyancsak pénteken tartja budapesti lemezbemutatóját a hazai proghouse két jeles figurája, Moonline és Chriss, az esemény helyszíne az óbudai Bed. Ugyancsak Óbudára kell utazni a szombati progiadagért, a szokásos Dokk Progression party vendége ezúttal a német Mashtronic lesz.

A Balaton partján is pezsdül az élet, egy régi-új helyet jelölhetnek meg a klubberek partytérképükön. Ezen nyáron újra remek bulik várhatók a balatonfüredi Atriumban; az első alkalommal, most szombaton Geri da Pig és barátai zenélnek.

Immár majd' tíz éve az anyák napja előtti szombaton rendezik a legendás halászteleki psy-bulit, amely nyitása óta és már nemcsak psy-zenéket ereszt ki a Duna-partra. A chill-helyszínen például ezúttal Naga és Beta játszik. A psy-színpad húzóneve a szerb-svéd Peter Didjital lesz, de játszik a házigazda Wegha vagy a hazai goa-legenda, Oleg is.

Peter Poppara