Vágólapra másolva!
Horváth Krisztián aka dj Chriss ma Magyarországon a legnépszerűbb house-lemezlovas. Chriss nemrég jelentette meg dj Moonline-nal közös duplalemezét, Live címmel - interjú az alkotókkal.
Vágólapra másolva!

Milyen koncepció alapján készült a Live?

Chriss: Az én oldalamnak az volt a koncepciója, hogy száz százalékban Quasar-hangzása legyen. Több saját szerzeményünk van rajta, ami pedig nem az, azt is szerkesztettük, remixeltük saját ízlésünk szerint. Így végül is egy olyan album született, mely szélesebb rétegekhez szól.

Moonline: Az elmúlt tíz éven át megismert és megkedvelt stílusokból igyekeztem válogatni, ezért is hallható ilyen sok vállfaja az elektronikus hangzásnak. Nekem ez az első hivatalos mixlemezem, és szerettem volna, ha a dinamikus élőfellépéseimet tükrözi az anyag. Chriss lemeze inkább produceri oldalról lett megközelítve, így a két mix tökéletesen kiegészíti egymást.

Hogyan alakult ki az ilyen szoros együttműködés Moonline-nal?

Chriss: Zolival gyerekkori jó barátok vagyunk, együtt nőttünk föl, mindemellett szomszédok is vagyunk, ráadásul a szüleink is picikoruk óta együtt bandáznak. Mindketten tinikorunk óta kedveljük ezt a zenét, de koromnál fogva én hamarabb csöppentem bele ebbe a zenei világba. Régóta bakelithuszárok vagyunk, de csak most éreztük, hogy egy közös produkciót kellene kiadni. Úgy vélem, hogy mindemellett zeneileg is kiegészítjük egymást.

Milyen különleges ötletek vannak rajta?

Chriss: Sokat ötleteltünk a külső megjelenésen, mindenféleképpen egy minimálstílusú, különleges borítót akartunk. Így jött az ötlet, hogy a saját ízlésünknek megfelelő digipacket készíttessünk, mindemellett mágnes is került a borítóba, ami szintén extrának számít. Így amikor kezedbe veszed, egy igazán egyedi borítót tartasz a kezedben. Úgy gondolom, hogy zeneileg is sikerült ezt a színvonalat megvalósítani, a tracklistán szereplő előadók önmagukban is biztosítékok arra, hogy ez egy zenei csemege. Mindezek mellé jönnek a saját felvételek, az általunk megremixelt verziók. Ezt bemutatjuk az ország összes kiemelt helyszínén extra show-elemekkel prezentálva. Ez egyébként egy brand, melybe más dolgok is tartoznak, úgymint pólók, ruhakiegészítők stb.

Moonline: Az Ableton Live szoftver segítségével rengeteg ötletet tudtam megvalósítani, így szinte minden tracket szerkesztettem a mixre. Használtam effekteket is, valamint loopokat és groove-okat is csempésztem hozzá. A sok különböző stílust összehozni, ami hallható a mixen, szinte lehetetlen lett volna e program segítsége nélkül.

Milyenek a Live visszhangjai itthon és külföldön, hogy sikerültek az eddigi lemezbemutatók?

Chriss: Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a megjelenés óta. Számos szavazáson dobogós helyet ért el, nagyobb magazinokban a hónap lemeze lett, és számos lap is kimagaslóan jó kritikát írt róla, és ami talán a legfontosabb, hogy a közönség részéről is nagyon jó véleményeket kaptunk-kapunk. Az eddigi négy lemezbemutatóra visszatekintve, mindenhol teltház várt, kimagaslóan extra buli volt.

Moonline: A kezdés Fehérváron jóval jobban sikerült, mint vártuk. Szombathely és Mende is fergeteges buli volt. Miskolcon is jó volt a hangulat, csak ott a létszám nem volt kielégítő. Rengetegen oda is jöttek hozzánk és közölték, hogy nagyon tetszik a mixünk, és régóta várták ezt a közös produkciót.

Forrás: [origo]
Moonline és Chriss

A bedes lemezbemutató változatos csapata (Colorstar-tag vokálozik, Papp Krisztián a Helpből gitározik stb.) és konceptje hogyan alakult ki?

Chriss: Az albumra készítettük a World Beach című Quasar-felvételt, ebben ezek a zenészek működnek közre. Mivel ez egy elég jól sikerült dal lett, jött az ötlet, hogy legyen a Quasarnak zenekari felállása is, hisz ez ebben a műfajban igazán különleges produkciónak számít. Ez a színpadi kép már látható videoklipként is, ami elég sokat pörög a zenetévén. Egyébként ezt a felvételt most májusban kiadja egy nagy spanyol kiadó is, aki nagy lehetőségeket lát ebben a dalban nemzetközileg is.