Énekszó és dal köszöntse - hosszúhétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
És köszönti is május elsejét - főleg, hogy egy maratoni, négynapos hosszúhétvégét köszönhetünk neki. Az énekszónál elég, ha a nujazz emblematikus - amerikai, dél-afrikai és német tagokból álló - zenekarának, a De-Phazznak május elsejei koncertjére gondolunk. Erős technobulinak ígérkezik a visszatérő Hyperspce, melyet az új Syma Csarnokban tartanak szombaton, a brit The Adventtel, a német Monika Kruséval, Chris Liebinggel és Dominik Eulberggel. Jut a hétvégére világ tíz legnépszerűbb dj-je közül is egy, John Digweed és a drum'n'bass legjobb hölgyei, azaz Storm, Flight és Alley Cat is hazánkba látogatnak.
Vágólapra másolva!

A pénteki hosszúhétvégére hangoló estén a belvárosi Merlin és a ferencvárosi Club K2 kerülhet a fókuszunkba. Az Üllői úton a Need 4 Speed drum'n'bass-csapat kezdi a szülinapok sorát. A csapattal együtt ünnepel egy atlantai ütemtörő brigád, az Evol Intent, valamint egy, szintén az amerikai Rochesterből származó dj, Ewun the Gun.

A Gerlóczy utcai színházépület csendjét egy nagyszabású breakparty töri meg. Azon lehet vitatkozni, hogy a kaliforniai dj Kraddyé vagy a brit Lawgiverzé lesz-e a főprodukció, tény hogy egyik is másik is föllép a Bat Country nevű partyn. A hazai erőket a Chi Recordings (egyik) vezére, Kevin aka Fine Cut Bodies és dj Grasshop képviseli.

De szombaton is érdemes a Merlint választani. Itt tartja ugyanis kétestés születésnapi rendezvényét a Bomb the Jazz (a második buli jöv héten, azaz május ötödikén lesz).

Az évek óta szokásos Doubleshot első lövéseit Suhaid és Cadik mellett a Detroitból és Los Anglelesből érkező hiphopközeli muzsikusok adják le. Kaliforniából az Aloe Blacc live és dj Exile, míg Michiganből dj Houseshoes és Illa J érkezik Budapestre.

Persze ezen a napon is akad érdemes darenbézbuli, méghozzá a brit DN Audio kiadó estje, ahol a Silent Witness és dj Squire mutat minőségi technoid dobbasszuszenéket, de a hazai szervező Sound-O-Phonics emberei is zenélnek.

A szombat és az egész hétvége talán legjobban várt elektronikus zenei megmozdulása kétségtelenül a több mint egyéves szünet után gigapartyval visszatérő Hyperspace.

A vitathatatlanul legnépszerűbb technoparty-sorozat visszatérő eseményén a brit The Advent, a német Monika Kruse, Chris Liebig és Dominik Eulberg, valamint svéd Adam Beyer zenéi szólnak a majd tízezer embert befogadni képes Syma Csarnokban. Az említett külföldieken kívül neves hazaiak is föllépnek, például Collins és Behnam vagy Budai.

A szokásos szombati proghouse-buli sem marad el a Dokkban. A Hajógyári-szigeten ezúttal egy olasz, bizonyos Alberto Visi, illetve Slam Jr.és Kühl áll dj-pult mögé.

A közelgő nyár és a jó idő miatt feltehetően a Balaton is benépesül a hétvégén. A környéken időző klubbereknek pedig nem is kell jobb szombati ajánlat, mint a máriafürdői Black Magicben szombaton előforduló Balaton Progression party, a pár hete éppen Pesten vizitáló holland 16 Bit Lolitas főszereplésével.